Koor uit Alblasserdam stapt uit Holland's Got Talent wegens hoge kosten

Het Alblasserdamse Inspire2Live Choir stapt uit Holland's Got Talent. Het koor, dat was doorgedrongen tot de halve finales van het televisieprogramma, vindt de kosten om met 140 koorleden nog een aantal keer naar Hilversum af te reizen te hoog.

Volgens dirigent Peter Overduin voelt het niet goed om duizenden euro's te spenderen om aan het programma mee te doen. "We hebben in Holland's Got Talent een geweldige show neergezet en dat was een bijzondere ervaring, maar het is mooi zo. Alle opbrengsten die het koor met optredens genereert, gaan naar de kankerbestrijding. We hebben het er met de leden over gehad en de meerderheid van het koor vond het zonde om dat geld te gebruiken om aan een televisieprogramma mee te doen." De dirigent verloor afgelopen december zijn vrouw Karin aan uitgezaaide borstkanker.

Het Inspire2Live Choir deed de medededeling om uit het programma te stappen oorspronkelijk op de website van het koor, waarna ze op de vingers werden getikt door RTL. Het programma was namelijk nog niet uitgezonden en dus moest het koor het stilhouden tot dit weekend. 

Doel bereikt


Toch kijken de leden van het koor met veel plezier terug op de deelname aan Holland's Got Talent. "We hebben ons doel bereikt. We wilden namelijk meer aandacht voor ons koor en dat is gelukt. We krijgen heel veel reacties en worden nu meer uitgenodigd voor optredens en dat is natuurlijk geweldig", aldus Peter Overduin. 

Koorlid Wim Waninge vindt het jammer maar is het eens met de keus die is gemaakt. "We moesten zelf de kosten van de deelname dragen. We moesten de huur voor een bus, instrumenten en het salaris van een aantal musici betalen en dat liep in de duizenden euro's. We hebben er een fantastische ervaring aan overgehouden, maar ook ik vind dat het geld dat we ophalen is bedoeld voor de kankerbestrijding en niet voor een televisieprogramma."

Adrie van Es vindt het niet jammer dat het koor uit Holland's Got Talent stapt. "Eigenlijk hebben we het met dit koor druk genoeg. Ik vind het prima zo. Ik was wel een beetje bang voor de teleurstelling van mijn omgeving. Maar nadat ik het had uitgelegd, had iedereen er begrip voor."

Holland's Got Talent wordt iedere zaterdag om 20.30 uur uitgezonden op RTL4.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: