nieuws

Hoofdverdachte moord Claes de Vrieselaan aangehouden

JoseSances.cropresize.tmp.jpg
JoseSances.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De politie heeft de hoofdverdachte in de moodzaak op José Manuel Sanches aangehouden. Het gaat om een 40-jarige Nederlander, zonder vaste woon- of verblijfplaats, die de Rotterdammer op 11 november 2008 voor zijn woning aan de Claes de Vrieselaan zou hebben neergeschoten.
Justitie houdt er rekening mee dat de oorzaak van het schietincident kan worden herleid naar een ruzie over verdovende middelen.
Een maand na de moord leek de zaak muurvast te zitten. Ondanks uitgebreid buurtonderzoek en flyeren in kapsalons, cafés, hotels, waar veel Kaapverdianen komen, kreeg de politie nauwelijks aanvullende informatie. Meer tips kwamen los na optredens bij Opsporing Verzocht en SBS6. Inmiddels zijn 256 getuigen gehoord in de zaak. Dat spoor leidde ook naar de aangehouden verdachte. Omdat de man lang in het buitenland verbleef, kon hij uit handen van de politie blijven.
José Manuel Sanches werd op 11 november 2008 omstreeks 05.00 uur 's ochtends opgehaald om naar zijn werk te gaan. Op het moment dat hij zijn woning aan de Claes de Vrieselaan wilde verlaten, werd hij door een onbekende schutter neergeschoten. Uiteindelijk is hij aan zijn verwondingen overleden.