nieuws

'Geef het Dordt' zoekt opslagruimte

Het wijkproject 'Geef het Dordt' is dringend op zoek naar een andere opslagruimte. De huur van de huidige opslag in Dordrecht, in een voormalig schoolgebouw aan de Bosboom Toussaintstraat, is namelijk opgezegd.
Bij de stichting Geef het Dordt kunnen mensen huisraad inleveren. Dordtenaren die in armoede leven, kunnen gratis gebruik maken van deze voorziening. "Wij halen huisraad, slaan het op en brengen het weg", zegt Suzan de Groot van Geef het Dordt.
Maar juist de opslag vormt nu een probleem. "We moeten uit onze huidige opslag, omdat het gebouw verkocht is. Erg jammer, want we zaten hier voor een piepkleine huur en we zoeken dus weer zoiets. En liever nog gratis natuurlijk", zegt De Groot.
Wat ooit is begonnen als kleinschalig wijkproject, is de laatste jaren uitgegroeid tot een flinke stichting. "Vorig jaar kregen we tweehonderd aanvragen voor huisraad en in de helft van die gevallen zorgden we voor een complete inboedel", vertelt ze.

Echt nodig

Het initiatief van Suzan de Groot is bekend bij instanties, die in contact komen met arme mensen: "de sociale dienst, wijkteams, Leger des Heils, noem maar op", somt De Groot op. "Zo weten we ook zeker dat de spullen naar mensen gaan die het echt nodig hebben."
Haar team bestaat uit twintig vrijwilligers, waaronder een bekend gezicht. Siem Wulfse, die in 1983 Sterkste Man van Europa was, sjouwt met spullen. "Geen 420 kilo zoals toen", zegt hij lachend; "maar ik doe dit graag. We maken mensen gelukkig."
Geef het Dordt zoekt een ruimte van zo'n 250 vierkante meter. Wie iets in Dordrecht in de aanbieding heeft, kan bellen met 06-12 26 97 58.