EXPLOSIE

Capelse woning voor de derde keer in een maand doelwit van een explosie, verdachte (14) aangehouden

Een woning aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel was opnieuw doelwit van een explosie.
Een woning aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel was opnieuw doelwit van een explosie. © MediaTV
Voor de derde keer sinds 5 februari is een woning aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel doelwit geweest van een explosie. In de nacht van zaterdag op zondag werden bewoners rond 05.00 uur opgeschrikt door een harde knal. De politie heeft een 14-jarige jongen uit Den Haag aangehouden.
Er raakte niemand gewond, maar de schade is aanzienlijk. Door de klap sneuvelde de regenpijp, evenals twee ramen van naastgelegen woningen. Ook een politieauto die onbeheerd voor het pand is gezet om meer geweld te voorkomen liep schade op.
Na de klap sloeg een jongen op de vlucht. Hij kwam in zijn vlucht echter hard ten val, waarna de politie hem kon aanhouden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Den Haag. Hij is met de ambulance onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn rol in de explosie wordt onderzocht.

Twee eerdere explosies

Het is al langer onrustig in de Ravelstraat. Op 5 februari ging het voor het eerst mis in de straat. Twee weken later vond er opnieuw een explosie plaats, waarna ook een kleine brand volgde. Waarnemend burgermeester Cor Lamers van Capelle aan den IJssel besloot hierop de woning voor twee weken te sluiten, maar ook dat stopte de gewelddadigheid niet in de straat. Lamers laat zondagochtend in een reactie weten "geschrokken en verontwaardigd te zijn over zoveel brutaliteit".
"De brutaliteit van mensen die dit op hun geweten hebben is enorm. Onschuldige bewoners zijn hiervan de dupe. De politie had al eerder een camera opgehangen, was veelvuldig aanwezig in de straat de afgelopen dagen en vannacht direct ter plekke. Er is een aanhouding verricht en het onderzoek is in volle gang. Het gevoel van onveiligheid moet snel uit de wijk. Gemeente, politie en andere instanties zetten alles op alles om dat te realiseren", vervolgt de burgemeester.

'Verrader'

De aanvallen op de woning houden volgens de politie mogelijk verband met explosies bij woningen op de Jacques Dutilhweg en Kerkhoflaan in Rotterdam. Op een pand aan de Jacques Dutilhweg verscheen dit weekend de tekst 'verrader'. Wat voor conflict er speelt, is niet duidelijk.
Op een woning aan de Jacques Dutilhweg verscheen dit weekend de tekst 'verrader'
Op een woning aan de Jacques Dutilhweg verscheen dit weekend de tekst 'verrader' © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl