Rotterdams college: Kurvers niet betrokken bij lekactie Visser

De Rotterdamse wethouder Kurvers (VVD) van Bouwen wist niet van dat wethouder Visser een presentatie lekte naar de pers. Dat stelt het Rotterdamse college in een brief. "Noch Kurvers, noch andere wethouders waren betrokken bij een gecoördineerde lekactie." NRC publiceerde maandag dat ook wethouder Kurvers op de hoogte was van het gelekte document.

Ook VVD-fractievoorzitter Karremans ontkent betrokkenheid van de wethouder: "Hij is door raadslid Eskes op de hoogte gebracht dat er een stuk circuleerde, maar hij wist niet door wie het gelekt was", zegt Karremans. "Hij heeft ook niet meegewerkt aan deze lekactie." Ook ontkent hij stellig dat VVD-raadsleden op de hoogte waren.

Kurvers zou pas op de dag van het aftreden van Visser zijn ingelicht over het lek. 

Visser moest vorige week aftreden toen openbaar werd dat hij een geheim collegestuk uit 2009 naar de pers had gelekt. Dit deed hij om de beeldvorming rond zijn rol in de aankoop van het Schiekadeblok te beïnvloeden. In een kritisch Rekenkamerrapport over deze kwestie kwam Visser er, als toenmalig topambtenaar, niet goed van af.

Klinkklare onzin

Ook noemt Karremans de berichtgeving dit weekend in AD en NRC over de rol van de VVD in het aftreden van Visser 'klinkklare en beschadigende onzin'. De kranten schreven dat de VVD het aanblijven van Visser had willen steunen als hij de portefeuille Feyenoord City aan VVD-wethouder Bas Kurvers zou geven en de verbouwing van de Coolsingel aan de andere VVD'er in het college, Bert Wijbenga.

"De VVD heeft op geen enkele manier, op geen enkel moment, in geen enkel overleg, enig voorstel gedaan waarin we steun voor het aanblijven van Adriaan Visser koppelen aan het opgeven van een deel van zijn portefeuille. Ik daag iedereen die iets anders beweert uit dat te bewijzen." 

Volgens Karremans zag zijn partij geen reden voor aanblijven van Visser: ''Onder geen enkele voorwaarde. Maar zoals bekend heeft hij de eer aan zichzelf gehouden."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Politiek010
Deel dit artikel: