Noodlift voor aan huis gekluisterde flatbewoners Rotterdam-Zuid

Vestia plaatst donderdag een noodlift in de Slingeflat in Rotterdam-Zuid. Sommige bewoners van die flat zitten al wekenlang binnen omdat de lift door waterschade buiten gebruik is.

Het probleem duurt al vier weken en hierdoor komen ouderen en mensen die slecht ter been zijn niet meer naar buiten. Daarnaast is het probleem van de waterschade in de kelderboxen nog steeds niet opgelost. 

Daniël van der Aa is bewoner van de flat en heeft veel last van de kapotte lift. "Na mijn operatie kan ik haast geen trappen meer lopen. Hierdoor kom ik moeilijker buiten." Woningcorporatie Vestia heeft een stoeltjeslift geplaatst als oplossing, maar dat is volgens bewoners geen oplossing. "De stoellift functioneert wel. Maar voor mensen die een rollator of kinderwagen hebben, werkt het niet", vertelt Shalini Autar, ook een bewoner van de flat.

Oplossing

De bewoners begrijpen dat de lekkage van de kelder en het dak nu voor gaat, maar willen wel een oplossing. "Een noodlift zou het probleem tijdelijk oplossen. Het kost wat geld, maar dat moet dan maar even", aldus Autar.

Tot die tijd stelt Vestia een zorgmedewerker aan om de mensen in de flat te helpen met hand- en spandiensten. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: