nieuws

'Aanleg A4 Midden-Delfland volgend jaar van start'

ROTTERDAM - De aanleg van de A4 door Midden-Delfland gaat waarschijnlijk snel beginnen. Demissionair minister Camiel Eurlings heeft donderdagochtend het ontwerptracé-besluit getekend van het ontbrekende stuk snelweg tussen Delft en Schiedam.
Het heeft bijna vijftig jaar geduurd voordat het besluit is genomen. Eurlings hoopt dit najaar zelf nog de plannen definitief te maken, maar er komt eerst nog een inspraakronde. Hij verwacht dat de eerste schop voor de A4 volgend jaar de grond in gaat.
De handtekening van Eurlings was mogelijk nadat de Eerste Kamer dinsdag had ingestemd met de crisis- en herstelwet die versnelling van bouwprocedures mogelijk maakt. Het kabinet had vorig jaar september al besloten om de A4 door te trekken.
Het nieuwe stuk snelweg wordt verdiept aangelegd, krijgt een tunnel en er komen ecoducten. Het stuk weg is negen kilometer lang en gaat naar schatting 880 miljoen euro kosten.
Langs het tracé komen kortere lichtmasten dan rond andere snelwegen. Minister Eurlings wil daarmee de lichthinder voor de omgeving beperkt houden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl