'Geef daklozen wat rust en ruimte om over toekomst na te denken'

De gemeente Rotterdam denkt erover om het Rotterdam Project, het tv-programma van Beau van Erven-Dorens, officieel navolging te geven in de stad. De televisiepresentator is daarom maandag met wethouder Sven de Langen om tafel gegaan.

"We hebben afgesproken om het programma door te zetten in het echte leven en daar zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan, om zo daklozen van de straat te halen", vertelt Van Erven-Dorens.

Hoe het precies vormgegeven wordt, is nog niet duidelijk. De deelnemers in het tv-programma kregen 10 duizend euro mee om hun leven op orde te krijgen.

"Dat was een format-dingetje van het programma", zegt Van Erven-Dorens. "Wat dakloze mensen vooral nodig hebben, is rust om na te denken over hun toekomst. Het gaat erom dat we hen wat ruimte geven, wat financiële rust geven. Dat ze wat te eten hebben, te drinken hebben en zo de rust krijgen om hun schuld op te lossen. Als je de hele tijd opgejaagd wordt door de straat, kun je niets voorzien voor je toekomst."

 

De presentator wil zo snel mogelijk met het plan van start gaan. De verwachting is dat het nog wel enkele maanden gaat duren. Zo moet bijvoorbeeld nog een team worden geformeerd, maar de presentator hoopt toch in ieder geval wel vóór de zomer.

Intussen heeft burgemeester Aboutaleb al wel aangegeven te willen stoppen met het uitdelen van boetes aan daklozen.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: