Erasmusspeld voor Monique Vogelaar

Monique Vogelaar, van het Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR), heeft maandag de Erasmusspeld gekregen voor haar inzet voor armoedebestrijding in Rotterdam.

Het FBNR helpt Rotterdammers die financieel in een noodsituatie zitten. Vogelaar is sinds 2008 bestuurslid van het fond. Sinds 1 februari vorig jaar was ze voorzitter.

De Rotterdamse was altijd een enthousiast ambassadeur van het FBNR. Ze heeft een breed netwerk van Rotterdamse bedrijven, waar ze het geregeld onder de aandacht bracht.

Dankzij dat netwerk kreeg ze financiële steun voor het, waardoor weer meer Rotterdammers met financiële problemen konden worden geholpen.

Maandag nam Vogelaar afscheid. Wethouder Michiel Grauss: “Rotterdam is rijker geworden dankzij u. Want, u kent het gezegde: een samenleving zonder armoede is pas echt rijk.”

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Ook Louise van der Ham, al achttien jaar vrijwilliger bij bewonersorganisatie 110-morgen, heeft maandag een Erasmusspeld ontvangen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: