nieuws

Henny Lee opvolger Gert Kruys bij FC Dordrecht

ROTTERDAM - Henny Lee wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van FC Dordrecht. De huidige trainer van hoofdklasser Sparta Nijkerk volgt de naar FC Volendam vertrekkende Gert Kruys op. Volgens voorzitter Ad Heijsman is het 95 procent zeker dat Lee naar de Krommedijk komt.
De oefenmeester was eigenlijk al akkoord met zijn huidige club, maar heeft nu gekozen voor een avontuur in het betaalde voetbal. Lee is in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal. "Het contract is nog niet getekend," legt voorzitter Heijsman uit. "We zijn nog in gesprek met Henny en hopen dat we er uit komen. Lee stond op het lijstje van Marco Boogers (technisch manager). We zijn een aantal gesprekken aangegaan en er was een wederzijdse klik. Hij heeft een goede cv. Met Sparta Nijkerk lijkt hij ook te promoveren naar de topklasse."
Assistent-trainer René Hiddink blijft in dezelfde functie bij het eerste elftal betrokken. Het tweetal zal naar alle waarschijnlijkheid worden geflankeerd door Ruud Heus. De oud-Feyenoorder, die na dit seizoen ook aan de slag gaat bij hoofdklasser LRC, is al jeugdtrainer bij FC Dordrecht. "Met Ruud zijn wij nog in gesprek. Ook met hem hopen wij tot overeenstemming te komen," aldus Heijsman.