Dordtse marktkoopman voor tweede keer gedupeerd door brandstichters

Een inwoner van het Vogelplein in Dordrecht is het afgelopen weekeinde wakker gebeld, omdat zijn bestelwagens in brand stonden. Dat was al de tweede keer. Volgens de politie is er sprake van opzet.

De kleine vrachtwagens stonden achter elkaar geparkeerd in de Havikstraat. Rond 01.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag, kwam bij de brandweer de melding binnen dat ze allebei in brand stonden. De schade was groot, zo bleek op foto's de volgende dag. 

De omstandigheden wezen al snel op brandstichting. De politie laat maandag weten dat onderzoek heeft aangetoond dat de auto's inderdaad in brand waren gestoken. 

Marktkoopman

De vrachtwagentjes zijn van dezelfde eigenaar, een bewoner van het naastgelegen Vogelplein. Volgens omwonenden gaat het om een marktkoopman die op markten groente en fruit verkoopt. Het is al de tweede keer dat een of meerdere auto's van hem in brand zijn gestoken.

De politie heeft de zaak verder in onderzoek en roept getuigen op die iets weten over de brandstichting aan de Havikstraat, zich te melden. 
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: