nieuws

Burger doet aangifte tegen Visser, Eskes en Kurvers voor lekken geheime informatie

Het Schiekadeblok, dat nu voor deining zorgt in de Rotterdamse politiek
Het Schiekadeblok, dat nu voor deining zorgt in de Rotterdamse politiek
Bij het Openbaar Ministerie is aangifte gedaan tegen ex-wethouder Visser (D66), wethouder Kurvers (VVD) en raadslid Eskes (CDA) voor het lekken van geheime informatie naar de pers. De aangifte is gedaan door Adriaan Zijlmans, een Rotterdamse burger.
"Hier is sprake van publiek belang en ondermijning van de democratie", schrijft de oud-politieman in een toelichting. "Er is sprake van een ernstig strafbaar feit." Op het schenden van artikel 272 Wetboek van Strafrecht staat een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar.
Door een kritisch rapport van de Rotterdamse Rekenkamer over de herontwikkeling van het Schiekadeblok bij Rotterdam Centraal dreigden eind januari problemen voor wethouder Adriaan Visser. Om hem te verdedigen werd een powerpoint-presentatie, waarin vertrouwelijke informatie stond, gelekt naar de pers.
De inmiddels afgetreden wethouder Visser was als topambtenaar betrokken bij het debacle rond het Schiekadeblok. Hij zou de bewuste powerpoint in 2009 zelf al naar buiten hebben gebracht. Raadslid Eskes heeft toegegeven dat zij dat direct na de presentatie van het rapport van de Rotterdamse Rekenkamer heeft gedaan. Wethouder Kurvers ontkent dat hij informatie heeft gelekt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl