112-NIEUWS

Hard- en softdrugs gevonden bij drie woningdoorzoekingen | Agressieve man met broodmes opgepakt

In de woningen werden zowel hard- als softdrugs aangetroffen
In de woningen werden zowel hard- als softdrugs aangetroffen © Politie
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van maandag 26 februari.

Hard- en softdrugs gevonden bij drie doorzoekingen

Bij drie doorzoekingen van woningen op Goeree-Overflakkee zijn zaterdagavond hard- en softdrugs gevonden en aanhoudingen verricht. Die doorzoekingen vonden plaats in Middelharnis, Herkingen en Scharloodijk.
In Middelharnis troffen agenten een kleine hennepkwekerij en zo'n 200 gram aan henneptoppen aan. Ook werden er 'enkele grammen' harddrugs gevonden. De 36-jarige bewoner van die woning krijgt een proces-verbaal.
In Herkingen werden in een woning nog eens 130 gram hennepoppen en 200 gram Amfetamine aangetroffen. Ook bleek de 45-jarige bewoner van het pand nog een voorwaardelijke straf van twee jaar open te hebben staan, eveneens voor het bezit van harddrugs. Hij is aangehouden.
Tot slot werd in Scharloodijk de woning van een 22-jarige man doorzocht. Daar vonden agenten onder meer 130 gram hennep, 50 gram Amfetamine en 2 XTC-pillen. Tegen die man is ook een proces- verbaal opgemaakt. Alle drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

Agressieve man met broodmes opgepakt

De politie heeft aan de Kijvelandsekade in Poortugaal een agressieve man opgepakt. Hij zou hebben lopen zwaaien met een broodmes. Het gebeurde in een kliniek waar mensen met psychische en verslavingsproblemen worden behandeld.
Man opgepakt die met broodmes zwaaide in Poortugaal
Man opgepakt die met broodmes zwaaide in Poortugaal © AS Media

Explosief door deurraam gegooid en gaat af op bed

Op de Klarinet in Rotterdam-Zevenkamp is in de nacht van zondag op maandag een explosief bij een huis naar binnen gegooid. Het kwam terecht op een bed waar wonder boven wonder niemand lag te slapen.
Door de klap ligt de voordeur aan diggelen en sneuvelden een paar ruiten. De politie doet onderzoek naar de explosie.

Auto in brand na harde knal

Aan de Hof van Delftsesluis in Vlaardingen is in de nacht van zondag op maandag een harde knal gehoord. Daarna stond een auto in lichterlaaie. Volgens de politie is de brand waarschijnlijk aangestoken.
Er ontstond veel rook in de woning. De bewoners van de woningen bleven wonderwel ongedeerd. Er is niemand opgepakt. Buurtbewoners reageren geschokt op de ontploffing. "Dat je dat bij een bedrijf doet kan ik ergens nog begrijpen. Dan hoop je dat die tent een tijdje dicht doet. Maar bij iemand een bom in de slaapkamer gooien gaat wel heel ver." Een jaar geleden ontplofte er enkele huizen verderop ook al een explosief die door de ruit was gegooid.

Vrachtwagen belandt in sloot

Op de Achterzeedijk in Barendrecht is maandagochtend een vrachtwagen van de weg geraakt en in een greppel beland. Onduidelijk is hoe dat heeft kunnen gebeuren. Het gaat om een groene vrachtwagen die op de zijkant is komen te liggen in de smalle sloot. De chauffeur bleef ongedeerd.
De vrachtwagen moet met een takelwagen worden weggehaald.
De vrachtwagen moet met een takelwagen worden weggehaald. © AS Media

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl