ABN AMRO WTT: Raonic verslaat Kohlschreiber in Ahoy

Milos Raonic heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De Canadees, als vierde geplaatst in Rotterdam, rekende af met de Duitser Philip Kohlschreiber: 7-6 en 7-5.

De eerste set ging gelijk op, al moest Raonic wel een breakpoint wegwerken. In de spannende tiebreak sleepte de finalist van Wimbledon in 2016 de set binnen met 10-8.

In de tweede set kreeg Kohlschreiber het lastiger op eigen service. Hij werkte in het begin van de set nog wat breakpoints weg, maar bij 5-5 sloeg Raonic wel toe. Hij serveerde vervolgens de partij uit. 

In de tweede ronde wacht Raonic een treffen met Stan Wawrinka, die zich maandag al plaatste voor de volgende ronde door Benoit Paire te verslaan. 

Denis Shapovalov is ook een ronde verder in Ahoy. De talentvolle tiener versloeg qualifier Franko Skugor met 7-5 en 6-3.

Op Court 1 won 'lucky loser' Ernests Gulbis van een andere 'lucky loser'', de Roemeen Marius Copil. De Let was met 6-2 en 6-4 te sterk voor de nummer 72 van de ATP-ranking. Na die partij won Ferdando Verdasco ook zijn eerste ronde. Matthew Ebden ging er in twee sets af: 7-5 en 6-4.

Meer over dit onderwerp:
Sport ABN AMRO World Tennis Tournament
Deel dit artikel:

Reageren