250 duizend kilo extra groente en fruit voor voedselbanken

De proef om meer groente en fruit vanuit het Westland naar de voedselbanken te krijgen een succes. Dat laat Voedselbanken Nederland weten. Vrijwilligersorganisatie de Groente & Fruitbrigade leverde in zes maanden 250.000 kilo groente en fruit aan onder meer de voedselbank van Rotterdam en Arnhem. De organisatie maakt zich nu klaar voor landelijke distributie.

Het gaat om groente- en fruitproducten met een plekje of een iets andere vorm of kleur, die echter nog prima geschikt zijn voor consumptie. Het voedsel komt van tuinders in het Westland. 

Binnen een paar weken kon het verzamelpunt al tienduizenden kilo’s tomaten en paprika’s leveren aan de distributiecentra van voedselbanken Rotterdam en Arnhem.

"Onze klanten zijn heel blij; deze verse en gezonde producten zijn een welkome aanvulling op het wekelijkse pakket", aldus Rob Boswinkel, directeur Voedselbank Rotterdam.

De Groente & Fruitbrigade voorziet elke week zo’n 10 duizend voedselbankklanten van groente en fruit. Onlangs is een tweede koelcel gehuurd om de aanvoer op te kunnen slaan. De volgende stap is het vinden van nieuwe leveranciers die groente en fruit willen doneren.

Verspilling

De voedselbank geeft hulp aan de mensen, die het hard nodig hebben en gaat voedselverspilling tegen. Steeds vaker bevatten pakketten verse producten zoals (ingevroren) vlees, groente en fruit. De hoeveelheid verschilt nog per regio en per voedselbank.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam
Deel dit artikel: