Intertoys vraagt op rand faillissement uitstel van betaling aan

Speelgoedwinkelketen Intertoys heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf kampt naar eigen zeggen met aanhoudende zware marktomstandigheden, waardoor een "stevige herstructurering van de organisatie" nodig is.

De verkoop van speelgoed zou de afgelopen tien jaar zijn gehalveerd. De keten zegt vooral last te hebben van toenemende concurrentie van discounters. Ook zou jarenlang weinig zijn geïnvesteerd in de webwinkel.

Intertoys werd in 2017 verkocht aan een Britse investeerder, die tal van vernieuwingen doorvoerde aan het IT-platform en de leveringsketen. Inmiddels is duidelijk dat er meer nodig is dan de inhaalslag van de afgelopen anderhalf jaar.

De keten heeft meer dan driehonderd winkels in Nederland en België, twee distributiecentra in Waddinxveen en Volendam en een hoofdkantoor in Amsterdam. Ook heeft het bedrijf meer dan honderd franchisenemers in Nederland. In totaal werken meer dan 3200 mensen bij Intertoys.

In onze regio gaat het om meer dan 35 filialen, waarvan elf in Rotterdam. De winkels blijven voorlopig open. Bewindvoerders gaan de komende tijd kijken op welke manieren het bedrijf overeind gehouden kan worden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: