nieuws

Tweede Kamer wil landelijke wapeninleveractie na succes in Rotterdam

Bij de inleveractie in de regio werden 262 wapens afgegeven.
Bij de inleveractie in de regio werden 262 wapens afgegeven.
De Tweede Kamer wil dat inwoners van heel Nederland de kans krijgen om hun wapens in te leveren, zonder dat zij vervolgd worden voor illegaal wapenbezit. Zo'n wapeninleveractie werd eerder deze maand gehouden in de regio Rotterdam en leverde bijna 280 wapens op.
De wapens konden twee weken lang anoniem ingeleverd worden bij zes politiebureaus in Rotterdam, Spijkenisse, Dordrecht, Schiedam en Capelle aan den IJssel. Voor vuurwapens kwam de politie - in burger - langs bij mensen thuis om het wapen op te halen.
In totaal zijn in die periode zestig vuurwapens ingenomen en meer dan tweehonderd andere wapens afgegeven, zoals alarmpistolen, luchtdrukwapens, zwaarden, boksbeugels en werpsterren. Dinsdagmiddag maakte de politie bekend dat het aantal ingeleverde wapens sinds het afsluiten van de actie vorige week, verder is opgelopen tot 279.
Lees meer: Oogst wapeninleveractie: 262 wapens
De politieke partijen CDA, VVD, GroenLinks en D66 pleiten voor een landelijke inleveractie van wapens na het succes in Rotterdam en omgeving. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid moet met politie en justitie gaan praten om zo'n inleveractie te organiseren, vindt de Kamer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl