Pim Verbeek in het bestuur van Sparta

Pim Verbeek gaat weer aan de slag bij Sparta. De voetbaltrainer, die deze maand vertrok als bondscoach van Oman, treedt toe tot de one-tier board van de Rotterdammers. Hij gaat de portefeuille technische zaken als uitvoerend bestuurslid doen.

Verbeek wordt in deze rol op het technische vlak het eerste aanspreekpunt voor Henk van Stee (manager technische zaken) en Dolf Roks (hoofd jeugdopleiding). Nu de Rotterdammer tot het bestuur van Sparta is toegetreden, bestaat dat nu volgens voorzitter Leo Ruijs 'uit de gewenste tien bestuursleden'.

Het wordt zijn tweede termijn bij Sparta. Verbeek was eerder al bestuurslid technische zaken bij de Kasteelclub. "Toen was de situatie anders. Alex Pastoor zwaaide met de scepter. Zijn taken overlapte met die van het bestuurslid technische zaken. Ik kwam later in het bestuur, toen dat contract met Pastoor al besproken en geregeld was. Ik had toen eigenlijk niet veel te vertellen", aldus Verbeek in Tennis Plaza op Radio Rijnmond.

Hij heeft niet het laatste woord over het aantrekken en vertrekken van spelers bij Sparta. "Maar ik ben wel betrokken bij die beslissingen", legt Verbeek uit.

Verbeek stopte recent na twee jaar als bondscoach van Oman. "Ik heb twee fantastische jaren gehad in een prachtige land met goede mensen", licht Verbeek zijn besluit toe. Hij stopt nu ook als voetbaltrainer. "Het was tijd om terug te gaan naar Nederland."

Meer over dit onderwerp:
Sport Sparta
Deel dit artikel:

Reageren