Misset over Federer en Nadal: 'Het genie tegen de harde werker'

Robèrt Misset presenteerde dinsdag zijn nieuwste tennisboek: Federer versus Nadal (De rivaliteit in 15 partijen). Dat deed de journalist van De Volkskrant op de plek waar hij in 1988 voor de eerste keer verslag van deed: het ABN AMRO World Tennis Tournament. In het radioprogramma Tennis Plaza vertelde hij over zijn meest recentste werk.

"Ik pretendeer niet hét boek over Roger Federer en Rafael Nadal te hebben geschreven. Ik heb door een Nederlandse bril willen laten zien hoe ik deze rivaliteit heb gevolgd", licht Misset toe. "Toen ik al die partijen terugzag, realiseerde ik me hoe groot deze rivaliteit is."

"Federer is het genie, dat de laatste jaren de eeuwige jeugd verbeeldt. Terwijl Nadal ook laat zien dat je moet blijven dromen. Hij is de harde werker. Bij hem denk je aan bloed, zweet en tranen", vertelt Misset. "Dat contrast in speelstijlen maakt die rivaliteit zo mooi."

Voor Misset zijn Federer en Nadal twee 'hoffelijke ridders'. Wat hem betreft, gaat deze rivaliteit nog een paar jaar door. "Ik hoop stiekem bij de nieuwe druk van het boek nog een extra partijtje toe te voegen", hoopt Misset.

Luister hierboven naar het volledige gesprek met Robèrt Misset. Daarin vertelt de journalist van De Volkskrant ook over zijn binding met het ABN AMRO World Tennis Tournament en hoe hij het toernooi in de loop der jaren heeft zien veranderen.

Meer over dit onderwerp:
Sport ABN AMRO World Tennis Tournament
Deel dit artikel:

Reageren