Beloning van 25 duizend euro voor gouden tip schietpartij Katendrecht

Het Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning van 25 duizend euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar een schietpartij in Rotterdam-Katendrecht. In oktober 2018 kwam daarbij de 32-jarige Dairon Alberto om het leven.

Dairon stond in de avond van de schietpartij met wat vrienden op straat toen de nog onbekende schutter met een getrokken vuurwapen op hen af kwam. Op camerabeelden is te zien hoe Dairon, door vrienden Dajo genoemd, nog probeerde te vluchten voor de schutter. Hij kon als enige van het groepje niet op tijd wegkomen.

Curaçao

Sinds de schietpartij op de Rechthuislaan zit een team van 25 rechercheurs op de zaak. Vorige week werd bekend dat de politie ook op Curaçao zoekt naar de dader van de schietpartij, na een tip die eerder is binnengekomen. 

Het onderzoeksteam houdt rekening met verschillende scenario's. Een daarvan is dat de dodelijke schietpartij een verrekening kan zijn geweest voor een eerdere liquidatie. De kans bestaat daarbij dat de liquidatie van Dairon weer tot een volgende schietpartij gaat leiden. "Om die geweldspiraal te doorbreken, is de hulp van tipgevers nodig", laat de politie weten. 

De politie denkt dat er meerdere mensen zijn die belangrijke informatie hebben over de fatale schietpartij, maar dat zij dit niet willen delen. Om meer informatie te achterhalen en een mogelijk volgende schietpartij te voorkomen, stelt het OM nu een beloning van 25 duizend euro beschikbaar voor de gouden tip die leidt naar de daders. 

Tips in deze zaak kunnen ook anoniem worden doorgegeven. De politie laat wel weten dat op die manier geen aanspraak gemaakt kan worden op de beloning, omdat daarvoor de gegevens van de melder nodig zijn. 
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-Katendrecht
Deel dit artikel: