ONDERNEMEN

Kevin laat in Marokko een Feyenoord-jalaba maken en dat blijkt een gat in de markt

Kevin in zijn Feyenoord-jalaba
Kevin in zijn Feyenoord-jalaba © Privé
Als Kevin met zijn vrienden naar Marokko gaat, laat hij daar zijn eigen Feyenoord-jalaba maken. Vervolgens post hij een filmpje online en dat gaat als een malle. De jalaba is zo gewild dat Kevin en zijn vriend Salah het nu enorm druk hebben met de productie van nog veel meer Feyenoord-jalaba’s: "We hebben de afgelopen dagen niet geslapen en al een ticket geboekt naar Marokko."
"Iedereen wil ‘m nu hebben, dit had ik niet verwacht", begint Kevin enthousiast tegen OPEN Rotterdam. "Ik zag in Marokko al die mensen in de jalaba’s lopen en ik wilde er ook een, het zag er wel echt relaxed uit. Maar ik wilde er wel een die ik ook in Rotterdam kon dragen, dus ik dacht, ik laat er één maken van Feyenoord, dan kan ik er ook lekker mee naar De Kuip."
Het is volgens Kevin een uit de hand gelopen grap. "Die meneer daar had een supermooie, speciaal voor mij gemaakt in het wit en rood en ik had toevallig mijn oude Feyenoord-shirtje bij me. Daar hebben we het logo van gebruikt."

Positieve reacties

"Ik wilde wel goed kijken of ik mensen niet zou beledigen door zoiets te laten maken, ik ken de Marokkaanse cultuur niet goed, maar de reacties vanuit de gemeenschap en van mijn eigen Marokkaanse vrienden zijn echt heel tof en positief. Eigenlijk hebben zij mij ook aangemoedigd om het door te zetten", vertelt Kevin. Zijn vrienden zeggen het ook tegen hem, omdat niemand dit ooit heeft gedaan.
Ook in De Kuip werd er volgens Kevin goed gereageerd: "Mensen zeiden dat ze deze jalaba ook willen hebben en vroegen hoe ze eraan kunnen komen." Genoeg redenen voor Kevin en Salah om plannen te maken: "We hebben nu een hele grote order geplaatst bij de man in Marokko die mijn jalaba heeft gemaakt. Die man was dolblij. Over een paar weken vliegen we daar weer naartoe om te kijken hoe het ervoor staat."
Inmiddels heeft de video meer dan 11 duizend likes en één van die likes is zelfs van Dennis te Kloese, de directeur van Feyenoord. Kevin hoopt stiekem wel op een samenwerking met zijn favoriete Rotterdamse club: "We hebben meteen een DM (direct message, red.) gestuurd toen we zijn like op de post zagen, maar daar hebben we nog niks van gehoord."

Officiële verkoop

Op de vraag hoe de heren al die jalaba’s gaan verkopen hebben ze het volgende te zeggen: "We zijn nu bezig met de webshop en de juridische zaken en dan hopelijk eind maart kunnen we de verkoop goed laten verlopen. En anders gaan we lekker op de markt staan op het Afrikaanderplein. Daar wordt toch van alles verkocht, dus dan mogen wij er vast ook wel tussen staan", grapt Kevin. "Iedere Rotterdammer in een Feyenoord-jalaba, dan komt een van mijn grootste dromen uit. Echt geweldig!"
Dit is een verhaal van onze mediapartner OPEN Rotterdam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl