Alle eendjes zwemmen in het water!

Bij Vogelklas Karel Schot in Rotterdam dobberen dinsdag veertien donzige, pluizige baby-eendjes rond. De 'pulletjes', zoals het kroost genoemd wordt, waren in een put gevallen en raakten daardoor onderkoeld.

"Wat ik begrepen heb, is dat iemand ze in de put heeft gevonden. Diegene heeft ze daaruit gehaald. De dierenbescherming is vervolgens gekomen en heeft ze zo snel mogelijk naar ons gebracht", legt Monique de Vrijer van de Vogelklas uit. 

De eendjes waren volgens De Vrijer pas een dag oud toen ze eind januari in de put belandden. "En het is al niet de beste tijd om geboren te worden. Korte dagen, weinig voedsel... Alles bij elkaar moesten ze toch maar naar de opvang."

Inmiddels zijn de beestjes al aardig opgeknapt. "Het gaat hartstikke goed met ze", zegt De Vrijer. "Ze gedragen zich helemaal als een eend. Het is een koddig gezicht."

De dieren blijven voorlopig nog even bij Karel Schot. "Tot ze zelfstandig zijn", zegt De Vrijer. "Ze moeten eerst goed in de veren zitten en er moet voldoende voedsel zijn, voor ze los kunnen."


 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Vogelklas Karel Schot Rotterdam
Deel dit artikel: