Parkeerchaos bij Dordtse club duurt voort

De parkeerchaos, die vrijwel elke zaterdag optreedt bij de Dordtse voetbalclub Oranje Wit, duurt voort. Een meerderheid van de gemeenteraad in Dordrecht vindt een oplossing van het CDA te duur, is dinsdagavond gebleken.

Met de aanleg van 31 extra parkeerplaatsen, het scheiden van auto- en fietsverkeer en de aanleg van een fietsbruggetje wilden de christen-democraten het probleem uit de wereld helpen. Een meerderheid van de gemeenteraad en verkeerswethouder Rik van der Linden (ChristenUnie/SGP) hikten echter vooral aan tegen de kosten van dit plan, die het CDA beraamd had op 380 duizend euro. 

Raadslid Theo Oostenrijk (CDA) gaat desondanks niet teleurgesteld naar huis. "Diverse andere partijen willen met ons meedenken over een aanpassing van ons plan. Daar gaan we zeker op in."

Fietspad

Osman Soy (Beter voor Dordt) wilde de knip wél trekken. Hij pleitte daarnaast voor een extra fietspad vanaf rondweg N3, in plaats van een fietspad in het verlengde van de Nieuwe Noordpolderweg.

De PVV steunde CDA en Beter voor Dordt, maar alle andere partijen hadden bedenkingen. "Ik geef het geld liever uit aan dagelijkse parkeerproblemen in de wijken, dan aan een plek waar er eens in de week een probleem is", zegt Alexander Kuhlmann (VVD).

Wethouder Van der Linden benadrukte dat het college van B&W (nog) geen geld heeft voor aparte fietspaden en een brug. "Dat gaat voorbij aan het pure parkeerprobleem dat er nu is. We hebben alleen geld om de parkeerdruk daar te verlichten."

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Dordrecht
Deel dit artikel: