112-NIEUWS

Treinreizigers moeten verder met bus na brand in bovenleiding | Politie mag preventief fouilleren bij bedreigde woning

NS Sprinter
NS Sprinter © Rijnmond
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van dinsdag 27 februari 2024.

Treinreizigers moeten verder met bus na brand in bovenleiding

Passagiers van een sprinter naar Breda zijn dinsdagavond gestrand in Dordrecht. Door een nog onbekende oorzaak ontstond ter hoogte van de Laan van Nieuw Groenhove brand in de bovenleiding.
Uit veiligheidsoverwegingen heeft de brandweer het vuur van zo'n 20 tot 25 meter afstand geblust, meldt een woordvoerder. Het vuur was snel geblust. Brandweerlieden hielpen daarna om de passagiers - meer dan 100 in totaal - uit de trein te krijgen. Zij zijn met bussen naar Lage Zwaluwe gebracht. Niemand raakte gewond.
Om 22:00 uur werd de dienstregeling tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe weer hervat.

Politie mag preventief fouilleren bij bedreigde woning

De burgemeesters van Rotterdam en Capelle aan den IJssel maken preventief fouilleren mogelijk in de wijk 's-Graveland. In de afgelopen zes weken zijn daar meerdere explosies geweest, vermoedelijk na een mislukte ontvoering eind januari.
Zowel de omgeving van de Jacques Dutilhweg in Rotterdam en de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De politie had er al een camera geplaatst, maar dat hield de aanslagplegers niet tegen.
Preventief fouilleren in 's-Graveland is voor de komende zes weken mogelijk. Afgelopen weekend mislukte nog een aanslag in de Ravelstraat. De politie kon een 14-jarige jongen uit Den Haag oppakken. Hij blijft zeker 2 weken in de cel, zo heeft de rechter-commissaris vanmiddag besloten.
Een woning aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel was opnieuw doelwit van een explosie.
Een woning aan de Ravelstraat in Capelle aan den IJssel was opnieuw doelwit van een explosie. © MediaTV

Alblasserdammer onder invloed verliest schroot op spoor

Een vrachtwagenchauffeur uit Alblasserdam is dinsdagochtend met zijn vrachtauto vol schroot gekanteld in Zwolle. Dat gebeurde bij een spoorwegovergang op de Nieuwe Veerallee. De 36-jarige man was onder invloed. Ook verdenkt de politie hem van gevaarlijk rijgedrag. De man is inmiddels weer op vrije voeten, maar heeft wel een rijverbod gekregen van 24 uur.
Vanwege al het oude ijzer op de rails heeft de trein van en naar Kampen de hele dag niet kunnen rijden. ProRail hoopt dat het treinverkeer aan het eind van de middag wordt hervat.
De vrachtwagen met schroot kantelde op de Nieuwe Veerallee in Zwolle
De vrachtwagen met schroot kantelde op de Nieuwe Veerallee in Zwolle © Stefan Verkerk

Gewonden bij botsing tussen fietser en motorrijder

Op de Volgerlandseweg in Numansdorp in de Hoeksche Waard zijn dinsdagochtend een fietser en motorrijder met elkaar in botsing gekomen. Het 15-jarige meisje uit Numansdorp reed op haar fiets en gaf geen voorrang aan de 37-jarige motorrijder uit Schiedam.
Beiden kwamen ten val en moesten voor controle naar het ziekenhuis. De Volgerlandseweg was een tijdje dicht als gevolg van het ongeluk.
Fietser en motorrijder met elkaar in botsing in Numansdorp
Fietser en motorrijder met elkaar in botsing in Numansdorp © AS Media

Zoektocht vermiste Rotterdammer levert nog niets op

Het is nog onduidelijk wanneer verder gezocht wordt naar de vermiste Robert Muilenburg (65). Maandag was er een zoekactie met veteranen in Rotterdam-Noord. Ook een sonarboot keek mee in de Noordsingel, maar vooralsnog zonder resultaat.
Volgens de politie gaat de zoektocht achter de schermen verder. Mochten er nieuwe aanknopingspunten zijn, dan wordt weer een grote zoektocht georganiseerd.
Robert Muilenburg (65) is sinds de nacht van 24 op 25 februari vermist
Robert Muilenburg (65) is sinds de nacht van 24 op 25 februari vermist © Privé

Politie zoekt auto zonder stuur

De politie in Rotterdam-Charlois heeft een opmerkelijke vondst gedaan. Agenten vonden midden in de nacht spullen, waaronder een stuur van een auto. Ook een zonnebril zat tussen de voorwerpen.
Op sociale media doen de agenten een oproep: "Wij zoeken een BMW zonder stuur!"
Update: de politie zegt in de loop van de dinsdag dat ze de eigenaar van de auto hebben gevonden. Hoe het precies kon dat de auto geen stuur had, is onduidelijk.
Politie in Rotterdam-Charlois zoekt de eigenaar van een auto zonder stuur
Politie in Rotterdam-Charlois zoekt de eigenaar van een auto zonder stuur © Politie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl