Havenga over heksenketel in Hongarije: 'Voetbalpubliek bij waterpolo'

De Nederlandse waterpolovrouwen kwalificeerden zich dinsdagavond voor de Europese finale van de World League na de 11-10 overwinning in Boedapest tegen Hongarije. De ploeg van de Rotterdamse bondscoach Arno Havenga behoort met nog één wedstrijd te gaan in Groep B tot de beste drie teams van de poule, waardoor de Europese finale niet meer in gevaar komt.

"Het was een lastige wedstrijd met een vol stadion. Er was een hoop Hongaars publiek. Voor ons was het even goed om zo'n wedstrijd te winnen", is de reactie van Havenga in Tennis Plaza op Radio Rijnmond. "Er komt op zo'n wedstrijd best wat voetbalpubliek op af. Dat maakt veel sfeer. Een heksenketel was het."

De zege tegen Hongarije voelt als een revanche voor Nederland. Vorige maand verloor Nederland nipt van de Hongaren. "We hadden een slecht gevoel aan die wedstrijd overgehouden. We speelden toen gelijk, maar verloren na penalty's. Gisteren waren we een stuk beter", aldus Havenga.

Olympische Spelen

Als Nederland volgende maand tijdens de Europese finale van de World League in het Italiaanse Turijn bij de beste drie teams eindigt, dan kwalificeert het Nederlandse team voor de World League Super Final. Nederland kan dan daar zich kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Als dat de ploeg niet lukt, dan zijn er met het EK, WK en OKT nog drie mogelijkheden.

De Klassieker

Havenga is naast waterpolobondscoach ook voetballiefhebber. Hij schoof vorige maand aan als analist bij Feyenoord-Ajax (6-2) in Radio Rijnmond Sport. De Rotterdammer bewaart goede herinneringen aan deze wedstrijd, die eind deze maand weer op het programma staat in het bekertoernooi.

"Hopelijk hebben we over twee weken weer zo'n wedstrijd. Dan is het echt feest, want dan hebben 'we' echt iets binnen gehaald", zegt Havenga over deze Feyenoord-Ajax in de halve finale van de beker.

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren