Poldervaart over langer eredivisieschap van Excelsior: 'Alles moet ervoor wijken'

In Tennis Plaza schoof woensdagavond Adrie Poldervaart aan. Er was in Rotterdam Ahoy genoeg te bespreken met de trainer van Excelsior, want de Kralingers zijn in een hevige degradatiestrijd verwikkeld. Ook werden de eerste maanden van Poldervaart als hoofdtrainer in het betaalde voetbal doorgenomen.

Poldervaart vindt dat hij met deze functie niet per se bekender is geworden. "Ik merk geen verschil. In Hellevoetsluis, waar ik woon, kijken mensen op straat wel eens op. Maar in Rotterdam gebeurt dat niet, maar dat had ik ook niet verwacht."

Excelsior kende een aardige seizoensstart, maar de Kralingers hadden aan het einde van de eerste seizoenshelft een mindere fase waarin vaak verloren werd. Er werd gezegd dat Excelsior, momenteel zestiende in de eredivisie, met Poldervaart te aanvallend wil voetballen. "Als je goed spel kunt spelen en daarmee punten kunt halen, dan is dat mooi meegenomen. Iedereen denkt dat ik per se mooi wil voetballen, maar dat is niet zo", legt Poldervaart uit.

Poldervaart is dus bezig aan zijn eerste seizoen bij Excelsior. Hij denkt nog niet aan de verre toekomst. "Ik snap deze vraag, maar aan de andere kant vind ik die ongepast. Ik heb maar één doel: Excelsior in de eredivisie houden. Ik heb nooit aan carrièreplanning gedaan. Mijn missie is volbracht als Excelsior nog twee jaar langer in de eredivisie speelt. Alles moet ervoor wijken.", zegt Poldervaart vastberaden.

Luister hierboven naar het volledige interview van presentator Dennis van Eersel met Excelsior-trainer Adrie Poldervaart. Ook spreekt verslaggever Jan Jaap Pruysen met Poldervaart over tennis.

Deel dit artikel:

Reageren