nieuws

Vrijdag stille tocht voor Milly

ROTTERDAM - De stille tocht voor Milly Boele begint vrijdagavond om 19 uur op sportcomplex Schenkeldijk in Dordrecht. De tocht eindigt om 20.30 uur op het Lunenburgplein, waar burgemeester Brok een toespraak houdt.
De tocht, waarvan Radio Rijnmond vanaf 19 uur live verslag doet, gaat niet langs de Schuilenburg, waar slachtoffer en dader woonden. In de tocht rijdt een een koets, met een grote foto van Milly, voorgegaan door twee paarden mee.
De familie hoopt dat de mensen die meelopen gekleed gaan in het roze, de lievelingskleur van Milly. Woensdag lieten de broer en zus van Milly al weten dat ze graag mee zouden lopen in een stille tocht ter nagedachtenis van hun vermoorde zusje.
De gemeente Dordrecht moest toen formeel nog haar goedkeuring geven, maar een woordvoerder van de gemeente bevestigde donderdag dat de stille tocht doorgaat.

Besloten bijeenkomst

Donderdagavond is er een besloten bijeenkomst voor omwonenden van het ouderlijk huis van Milly Boele. Buren kunnen terecht in het Cultureel Centrum Sterrenburg om te praten over de tragische dood van het 12-jarige meisje.
Condoleances
Op internet blijven de condoleances binnenstromen. Op de twee grootste condoleance-sites samen waren donderdagochtend al ongeveer 20-duizend berichten geplaatst. Het papieren condoleanceregister van de gemeente Dordrecht op het Stadskantoor was woensdag al door zestig mensen getekend. De familie zelf heeft een register neergelegd in de Ontmoetingskerk aan de Slangenburg.
Foto: Op de Schuilenburg in Dordrecht is een bloemenzee ontstaan ter nagedachtenis aan Milly Boele (Rob van der Woude).