Jean-Julien Rojer: "Ik voel mij altijd thuis in Rotterdam"

Jean-Julien Rojer is voor het achtste jaar op rij aanwezig op het ABN Amro World Tennis Tournament en de dubbelspeler is maar al te blij om in Rotterdam te spelen: "Ik voel mij altijd thuis als ik hier speel."

"Daarnaast haal ik altijd een goed niveau hier", zegt Rojer die in 2015 het toernooi won als dubbelspeler. De afgelopen jaren strandde hij telkens in de halve finale, en dit jaar verwacht de 37-jarige Rojer dat het wederom lastig wordt om de titel binnen te slepen: "Het is een sterk deelnemersveld en ons pad naar de finale is ook bezet met sterke duo's", aldus de man die in 2017 nog de US Open won als dubbelspeler.

Horia Tecau

Sinds een paar jaar is Horia Tecau uit Roemenië de vaste speler waarmee Rojer in het dubbelspel actief is. "Ik ben op mijn twaalfde in Amerika gaan wonen", zo begint de van oorsprong Antiliaanse speler: "Horia kwam ook al op jonge leeftijd naar Amerika en zodoende kenden we elkaar al. Toen we een paar jaar terug allebei in een sportieve dip zaten, heb ik vervolgens contact gezocht en gevraagd of het hem wat leek om samen te spelen."

En het is een succesvolle samenwerking te noemen met overwinning op de US Open en Wimbledon en ook tijdens zijn winst in Rotterdam in 2015 was Tecau zijn partner: "En we hebben in die zes jaar maar één keer een discussie gehad, en dat ging over dat we niet genoeg wonnen. Dus in dat opzicht gaan het prima tussen ons."

Bekijk hierboven het hele gesprek met Jean-Julien Rojer

Meer over dit onderwerp:
Sport ABN AMRO World Tennis Tournament
Deel dit artikel:

Reageren