nieuws

‘Dat het de buurman is, creëert veel angst’

ROTTERDAM - “Het duurt heel lang voordat je weer beseft dat er maar een paar slechte mensen zijn op deze wereld." Dat zegt Yolande Kleiss, die tien jaar terug een soortgelijk drama meemaakte als de ouders van Milly Boele.
Nienke Kleiss werd destijds op tienjarige leeftijd misbruikt en vermoord in het Beatrixpark in Schiedam. Haar elfjarige vriend Maikel ontsnapte aan eenzelfde lot.
Volgens Yolande Kleiss is het moeilijkste moment voor de ouders van Milly Boele nu aangebroken: “Ze moeten bedenken wat het laatste wordt dat ze met hun dochter willen doen. Ik hoop dat ze veel kracht hebben om dat op een mooie manier te doen.”
Ze vindt het moeilijk om een inhoudelijk oordeel te geven over de zaak: “Ik weet uit ervaring dat er maar een heel klein beetje waar is van wat er allemaal wordt geschreven en geroepen. Dat is als ouders een van de lastigste dingen. Iedereen heeft er een mening over.”
Dat Milly in de tuin van een buurman werd gevonden, heeft volgens Yolande Kleiss veel impact: “Bij ons gebeurde het ook in de buurt van ons huis en dat heeft veel angst gecreëerd. Als je woonomgeving al zo onveilig is, wat is er dan nog wel veilig? Welke buren kun je nog vertrouwen? Natuurlijk weet je dat de meeste mensen goed zijn en dat er maar een paar slechte mensen zijn op deze wereld, maar het heeft heel lang geduurd voordat we dat weer beseften.”