112-NIEUWS

Alle treinen rijden weer over verstevigde spoordijk | Drie jongens aangehouden met 8000 liter chemicaliën

De zandzakken stonden al klaar voor de werkzaamheden aan de spoordijk afgelopen zondag
De zandzakken stonden al klaar voor de werkzaamheden aan de spoordijk afgelopen zondag © Rijnmond / ProRail
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van woensdag 28 februari 2024.

Alle treinen rijden weer over verstevigde spoordijk Gorinchem

Een grote scheur in de spoordijk bij Gorinchem zorgt al wekenlang voor problemen. Om de veiligheid te kunnen garanderen, reden er minder treinen en rijden ze op de spoordijk langzamer dan normaal. ProRail heeft dit weekend de dijk verstevigd met zand en betonblokken. Vanaf donderdag rijden alle treinen weer, met een snelheid van 60 kilometer per uur.
De scheur van zo'n 65 meter lang werd begin januari ontdekt. Op sommige plekken is de scheur een halve meter diep. Vanwege de veiligheid reden er sindsdien maar twee in plaats van vier treinen per uur. En er werd een maximumsnelheid van slechts 40 kilometer per uur aangehouden.

Drie jongens aangehouden met 8000 liter chemicaliën

In Heinenoord zijn woensdagmiddag drie jongens aangehouden nadat de politie een vrachtwagen aantrof met 8000 liter verdachte chemicaliën. Getuigen hadden de politie gebeld omdat zij zagen hoe vaten uit een Poolse vrachtwagen geladen werden. De jerrycans werden in een garagebox aan de Reedijk gezet.
Twee jongens van 16 en 20 jaar, beide zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden. Zij waren bezig met het uitladen van de vrachtwagen. De derde verdachte, 21-jarige man, reed langs de garagebox aan de Reedijk op het moment dat de politie ter plekke al bezig was. Hij is even later opgepakt in Schiedam.
De brandweer heeft onderzoek gedaan naar de chemische vloeistof. Het is nog niet bekend wat voor vloeistof het is, maar de politie vermoedt dat het gaat om een stof die gebruikt kan worden bij het maken van drugs. De vaten en de vrachtwagen zijn in beslag genomen en worden onderzocht.
De politie heeft alle vaten met chemicaliën in beslag genomen.
De politie heeft alle vaten met chemicaliën in beslag genomen. © AS Media

Politie ramt gestolen bestelbus de sloot in, dief wil er niet uit

Een gestolen bestelbus is woensdagmiddag in het water beland nadat de politie hem van de weg had geduwd. Dat gebeurde op de Rivium Promenade in Capelle aan den IJssel. Het ging om een gestolen bestelbus van een pakketbezorger. De bus was eerder op een andere plek in Capelle gestolen. De bezorger was net uitgestapt toen de dief er razendsnel met de bestelwagen vandoor ging.
Bij de achtervolging heeft de politie meerdere keren de bus geramd. Op de Rivium Promenade was het raak en belandde de wagen in het water. De chauffeur weigerde daarna uit het voertuig te komen.
De bestuurder is uiteindelijk toch uit de auto in het water gehaald en nagekeken in een ambulance. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
De bestelbus ligt in het water na een botsing met de politieauto in Capelle aan den IJssel.
De bestelbus ligt in het water na een botsing met de politieauto in Capelle aan den IJssel. © MediaTV

Meeuw vast aan tak en kan geen kant op

In het water tussen de Willem Pastoorsstraat en de Burgemeester van Haarenlaan in Schiedam heeft de brandweer woensdagochtend een vastzittende meeuw bevrijd.
De vogel zat met een lijntje vast aan een tak en dreef midden op het water en kon geen kant op. Een duiker is het water ingegaan en heeft de meeuw losgemaakt. Daarna vloog het dier er gelijk vandoor.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl