Zoethoutmaar en Den Oudendammer: jarenlange ervaring bij Rotterdam Topsport

Geen topsport zonder ondersteuning. Rotterdam Topsport is wat dat betreft een bekend begrip in deze regio. Daarom kwamen Hans Zoethoutmaar, die meerdere functies bij Rotterdam Topsport heeft bekleed, en directeur Hans den Oudendammer langs in Tennis Plaza op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy.

"Het gaat goed. De vrijheid die ik nu heb, bevalt me prima", vertelt Zoethoutmaar over zijn 'pensioen' bij Rotterdam Topsport. Nu Zoethoutmaar daar officieel is gestopt, betekent het niet dat hij niets meer doet voor de Rotterdamse topsport. Zo is Zoethoutmaar nog betrokken bij honkbalclub Neptunus en de Rotterdamse Sporticonen. Ook 'bemoeit hij zich nog een beetje' om de start van de Tour de France naar Rotterdam te halen.

Tour de France

De naam van de Tour is gevallen. Den Oudendammer en Zoethoutmaar willen graag le grand départ van dit wielerspektakel naar Rotterdam te halen.

"Naast een enorme economische spin-off voor Rotterdam, kun je op sportief, cultureel en literair gebied veel doen. Het is meer dan alleen een Tour-week of -weekend. Je kunt er veel van genieten en misschien aan toevoegen", legt Zoethoutmaar uit. "We hebben als stad laten zien dat we goed kunnen organiseren", zegt Den Oudendammer.

'Blij dat het rustiger wordt'

Binnenkort neemt ook Den Oudendammer afscheid als directeur van Rotterdam Topsport. Hij vertrekt na twintig jaar bij Rotterdam Topsport. "We hebben een fantastische baan bij Rotterdam Topsport. Ik vind het mooi om het, na twintig jaar, op deze manier af te sluiten. We zijn ook wel weer blij dat het een beetje rustiger wordt. Het is ook tijd om zelf wat meer te sporten", blikt Den Oudendammer terug.

Wie Den Oudendammer vanaf 1 september 2019 gaat opvolgen, is nog niet bekend. "Er wordt een duizendpoot gezocht. Het wordt een lastige klus", zegt Zoethoutmaar.

De naam van Adriaan Visser, die deze maand opstapte als wethouder van Rotterdam, klinkt door de wandelgangen als opvolger van Den Oudendammer bij Rotterdam Topsport. "Ik denk dat hij een goede kandidaat is, maar ik denk niet dat hij het gaat doen", aldus Den Oudendammer.

Luister hierboven naar het volledige gesprek met Hans den Oudendammer en Hans Zoethoutmaar in Tennis Plaza.

Meer over dit onderwerp:
Sport ABN AMRO World Tennis Tournament
Deel dit artikel:

Reageren