Pot: 'Beter dat Advocaat niet naar Feyenoord gaat'

Cor Pot was donderdagavond één van de aanwezigen op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam Ahoy. De voetbaltrainer kijkt graag naar het tennisevenement. Daarnaast houdt hij nog tijd over voor genoeg andere dingen.

"Ik ben in Miami en Dubai geweest. Ik reis regelmatig naar mooie orden en ik mag graag golfen", vertelt Pot over zijn vrije tijd. Al houdt hij de deur voor het trainerschap nog op een kier. "Ik heb lang genoeg gewerkt. Mocht er in het buitenland, samen met Dick Advocaat, nog iets moois komen, dan zou ik geen nee zeggen. Maar ik geniet momenteel van het leven."

Advocaat

Pot verwacht dat Advocaat, die kandidaat was om de trainer van Feyenoord te worden, niet aan de slag zal gaan in Rotterdam-Zuid. "Ik denk dat het definitief is, terwijl ik ook weer lees dat er nog een opening is", is Pot verbaasd, die vindt dat Advocaat niet naar Feyenoord moet gaan. 

"Ik denk dat dit beter is voor Advocaat, omdat er te veel weerstand is van de supporters en de media." Feyenoord moet verder, aldus Pot.

Biografie

Vorig jaar kwam ook een biografie van Pot uit: Mooie Cor. "De verkoop gaat goed. Ik hoor dat veel mensen het boek lezen", zegt Pot. "Aan de ene kant verbaast het me wel dat veel mensen het lezen. In de regio ben ik wel bekend, maar niet in heel Nederland. Ik ben geen Foppe de Haan."

De opbrengst van het boek gaat naar Feyenoord-clubarts Casper van Eijk, die onderzoek doet naar alvleesklierkanker. "Iedere kleine beetjes helpen. Het is hem van harte gegund, want deze man doet ongelofelijk goed werk. Feyenoord is ontspanning van hem. Van Eijk is een fantastische man", aldus Pot.

Luister hierboven naar het volledige interview van presentator Dennis Kranenburg met Cor Pot.

Deel dit artikel:

Reageren