112-NIEUWS

Hulpdiensten takelen kraan uit sloot waar gasleidingen liggen | Drie aanhoudingen en woninginval na overval op juwelier

Graafmachine wordt uit sloot getakeld
Graafmachine wordt uit sloot getakeld © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van donderdag 29 februari 2024.

Hulpdiensten takelen kraan uit sloot Hoogvliet

Een graafmachine is donderdagavond weggezakt in een sloot aan de Valckesteinweg bij Hoogvliet. De kraan belandde op z'n kant in de sloot.
Meerdere hulpdiensten zijn aanwezig voor de berging. De veiligheidsregio laat weten dat dit niet zonder risico is, want de kraan is weggezakt in een omgeving waar ook gasleidingen zijn. Hulpdiensten zijn grootschalig aanwezig om de berging veilig te laten verlopen.

Drie aanhoudingen en woninginval na overval op juwelier

De politie heeft drie mensen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de overval op de juwelier aan de Hoogstraat in Schiedam. Bij de overval, die donderdagmiddag plaatsvond, werd de vitrine met flink wat geweld vernield. Meerdere waardevolle spullen werden meegenomen. De medewerkers werden geschrokken achtergelaten.
De politie heeft tijdens het onderzoek ook een woninginval gedaan aan de Oude Maasstraat in Schiedam. Bij de doorzoeking is niemand aangehouden, de drie verdachten zijn elders opgepakt.
Een speciaal team van de politie bij de woninginval
Een speciaal team van de politie bij de woninginval © FlashphotoNL

Transport industriële accu's onderbroken om lek accuzuur

In de haven van Rotterdam is donderdagmiddag een transport van industriële accu's stopgezet nadat er accuzuur was gelekt. De lading was ook niet op de juiste manier verpakt, waardoor er kans was op kortsluiting, meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport. Door het gelekte accuzuur was een deel van de transportbakken weggebeten, waardoor het zuur mogelijk kon lekken. Tegen de afzender, vervoerder en de chauffeur wordt een proces-verbaal opgemaakt.
Twee bakken beschadigd door de bijtende vloeistof
Twee bakken beschadigd door de bijtende vloeistof © X / Inspecteur Gevaarlijke Stoffen

Schot gelost in Rotterdam, politie zoekt drie verdachten

Bij de Zuider Kerkedijk in Rotterdam is donderdagmiddag een schot gelost. De schutter zou op een man hebben geschoten, maar die raakte niet gewond. De dader ging er met twee andere mannen in een vluchtauto vandoor. De politie is naar hen op zoek.
In de buurt van het schietincident is de politie een sporen- en buurtonderzoek gestart. Hierbij zijn kogelhulzen aangetroffen.

Burgemeester sluit woning Beethovensingel Vlaardingen

Burgemeester Bert Wijbenga heeft een woning aan de Beethovensingel in Vlaardingen 'tot nader orde' gesloten. De reden hiervoor is de explosie die vorige week plaatsvond en de poging tot brandstichting woensdagnacht, iemand probeerde toen een explosief bij de woning naar binnen te gooien.
De woning wordt gesloten om de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken en om bij te dragen aan het veiligheidsgevoel in de buurt, aldus de gemeente.
Na de eerste explosie waren al maatregelen genomen, zo was er een camera opgehangen. Die blijft voorlopig, meldt de gemeente. De politie doet onderzoek.

Persoon beboet die zijn kenteken had aangepast met tape

Bij Rotterdam The Hague Airport heeft de Koninklijke Marechaussee woensdagmiddag twee voertuigen ontdekt waarbij iets mis was met de kentekenplaten. Dit meldt de Marechaussee op Instagram. In één geval was de letter F op een plaat met en stukje tape verbouwd tot een E. Daardoor herkennen camera's het kenteken niet en kunnen boetes worden ontlopen.
De bestuurder was hier al eerder voor beboet. Hoe hoog de boete zal zijn voor het aanpassen van het kenteken, wordt door de officier van justitie bepaald.
Later werd ook een auto met een export-kenteken gespot. Die plaat was verlopen. De auto had vorige week al geëxporteerd moeten zijn.
De F op het kenteken was veranderd naar een E.
De F op het kenteken was veranderd naar een E. © De Koninklijke Marechaussee

Overval juwelier, drie daders op de vlucht

In de Hoogstraat in Schiedam is een overval geweest op een juwelier. Dat gebeurde donderdagmiddag rond 13:30 uur. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.
De politie laat weten dat drie daders op de vlucht sloegen na de overval. Zij gingen er met een onbekende buit vandoor. Een verslaggever ter plaatse laat weten dat er op de vluchtroute van de daders meerdere juwelen zijn aangetroffen. Deze juwelen zijn door de politie veiliggesteld voor sporenonderzoek.
Schade na overval op juwelier Schiedam
Schade na overval op juwelier Schiedam © MediaTV

Baasje redt kat uit boom samen met brandweer

In Alblasserdam heeft de brandweer donderdag een kat uit een boom gered samen met de eigenaresse van het dier. De viervoeter zat al langere tijd in een boom bij een speeltuintje langs de Levendel en durfde niet meer naar beneden.
De brandweer is met een ladderwagen ter plaatse gekomen. Het baasje van de kat mocht mee in het bakje om haar kat uit de boom te halen.
De kat is gered door de brandweer samen met de eigenaresse.
De kat is gered door de brandweer samen met de eigenaresse. © Alblasserdamsnieuws

Puppy bijna doodgebeten door andere hond

In Hendrik-Ido-Ambacht is woensdagavond een hondje zwaargewond geraakt door een beet van een andere hond. Dat gebeurde rond 18:30 uur in de Evertsenstraat. Het gaat om een Yorkshireterriër die is gebeten door een Amerikaanse bully XL; een hondenras dat in Engeland al is verboden.
De politie liet aanvankelijk weten dat de terriër is overleden, maar kwam daar later op terug. Het dier is bij de eigenaresse thuis gereanimeerd en daarna meegenomen naar het ziekenhuis. De eigenaresse laat weten dat het om haar hondje 'Lulu' gaat van vier maanden oud. Het dier vecht momenteel voor haar leven.
De hond die heeft gebeten is in beslag genomen. De dierenambulance bracht het dier naar een kliniek. Daar wordt het gedrag van de hond beoordeeld. De eigenaren van beide honden zijn behoorlijk van slag, meldt de politie. Het is nog niet bekend hoe de situatie zo uit de hand kon lopen.
De dierenambulance kwam nog ter plaatse, maar de hulp mocht niet baten.
De dierenambulance kwam nog ter plaatse, maar de hulp mocht niet baten. © ZHZ Actueel

Rekening voorzitter Rotterdamse terreurstichting mag worden gesloten

De Rabobank mag de rekening opheffen van een klant die voorzitter is van een Rotterdamse stichting, die wordt verdacht van terrorismefinanciering. Dat heeft de rechter bepaald.
Het gaat om de stichting Internationale Steun Rechtstreeks Aan Armen. Miljoenen euro's van donateurs zouden via de stichting zijn overgemaakt naar terreurgroep Hamas. De Rabobank heeft meerdere keren geprobeerd de rekeningen van de bestuursleden op te heffen. Nu heeft de bank ook toestemming van de rechter.
Eerder werd een oud-bestuurslid van de stichting op verzoek van Duitsland opgepakt in Rotterdam. Hij wordt verdacht van het meehelpen aan de voorbereidingen van aanslagen op Joodse instellingen. De rechtbank heeft vorige week bepaald dat de verdachte mag worden overgeleverd aan Duitsland.
Voor het raam van het huis van de verdachte hangt een Palestijnse vlag
Voor het raam van het huis van de verdachte hangt een Palestijnse vlag © JBMedia

Poging explosie bij woning Vlaardingen

Bij een woning aan de Van Beethovensingel heeft iemand geprobeerd een explosief af te laten gaan. In de nacht van woensdag op donderdag zou een steen door een ruit van de woning zijn gegooid. Vervolgens is rond 02:00 uur een explosief naar binnen gegooid, maar deze kwam niet tot ontploffing.
Vorige week ontplofte er op hetzelfde adres wél een explosief. De portiek stond toen vol met rook en moest tijdelijk worden ontruimd.
Na de explosie is vorige week donderdag een extra beveiligingscamera in de straat geplaatst. Het onderzoek is nog in volle gang.

Twee explosies kort na elkaar in Rhoon

Bij een huis aan de Goudmijn in Rhoon zijn in de nacht van woensdag op donderdag kort na elkaar twee explosies geweest. Na de ontploffingen brak er brand uit in de woning op de begane grond. De brand kon snel geblust worden.
Volgens getuigen waren er mensen thuis toen de explosieven afgingen. Via de achterkant van hun huis zijn zij naar buiten gekomen. De politie doet onderzoek en heeft voor zover bekend nog niemand aangehouden.
Politie ter plaatse na de explosie bij een woning aan de Goudmijn in Rhoon.
Politie ter plaatse na de explosie bij een woning aan de Goudmijn in Rhoon. © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl