nieuws

Werknemers Norfolk Line leggen werk neer

norfolkline.jpg
norfolkline.jpg
ROTTERDAM - Werknemers van veerbootmaatschappij hebben sinds woensdagmiddag vijf uur het werk in Vlaardingen neergelegd. De staking is het gevolg van het verstrijken van een ultimatum van FNV Bondgenoten aan de directie van Norfolk Line.
De vakbond vergaderde tot woensdagavond laat met de directie. Voorlopig liggen twee veerboten vast in de haven van Vlaardingen. Norfolk vervoert vracht en personen naar Felixstowe en Killingholme in Engeland.
Cees Bos, bestuurder FNV Bondgenoten: "Wij hebben zelfs voorstellen gedaan voor eenmalige uitkeringen in plaats van een structurele loonsverhoging. Zelfs dat heeft de directie van Norfolkline verworpen.''
FNV Bondgenoten wil onder meer dat de 170 werknemers van Norfolkline twee eenmalige uitkeringen krijgen. Ook willen de werknemers dat de werkgever de premie voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten structureel voor haar rekening neemt. Over 2009 zou dat een tegemoetkoming van 700 euro bruto inhouden, en voor 2010 zelfs 1500 euro. Daarnaast moet er meer aandacht komen voor veiligheid en arbeidsomstandigheden.