Verdachte ontkent rol in moord Luntershoek

De 29-jarige man uit Barendrecht die vastzit voor de moord op Bianca van Es uit Rotterdam ontkent. Van Es werd op 30 november dood aangetroffen in haar woning aan de Luntershoek in Charlois.

De verdachte en het slachtoffer hadden kort ervoor hun relatie verbroken. Hij was op de avond van haar dood nog op de Luntershoek geweest.

In de woning was het gas opengedraaid. Justitie denkt dat verdachte Stephan K. zo heeft willen suggereren dat Bianca van Es(29) zelfmoord had gepleegd. Justitie wijst erop dat haar tweejarige dochtertje in de woning was en niets mankeerde. 

Op de hals en borstkas van het slachtoffer zijn blauwe plekken aangetroffen. Dat kan volgens justitie passen bij verwurging, maar de patholoog heeft geen doodsoorzaak kunnen vaststellen. 

Zelfmoord

Stephan K. zegt dat hij boos op zichzelf was dat hun relatie uit was gegaan. "Daarom dacht ik aan zelfmoord." Enkele zoektermen op internet zouden dat moeten bevestigen: 'giftige stoffen', 'saboteren van auto'.

Justitie ziet het eerder als aanwijzingen dat hij juist een ander wilde doden. Want zij vond ook de zoektermen 'stikken door gas', 'wurgen zonder sporen' en 'doden met een kussen'.

Een andere zoekopdracht had de bijzondere belangstelling van de rechter in Dordrecht, tijdens een korte zitting vrijdag: 'pinda door koffie mengen'.  "Bent u allergisch, meneer K.?" Stephan K.:"Nee." Rechter:"Bianca had wél een pinda-allergie."

Versleept

Justitie voegde vrijdag nog meer bewijs toe: een sleepspoor, waaruit zou kunnen blijken dat Bianca vanaf de bank was versleept. Stephan K. checkte in totaal 23 keer de 112-meldingen, nog voordat Bianca van Es dood was aangetroffen door haar ouders. De verdachte zegt dat hij altijd veelvuldig naar 112-meldingen keek.

De Barendrechter vroeg de rechter hem vrij te laten, maar dat verzoek is afgewezen. Met name de zoektermen geven een 'stevige verdenking'. Stephan K. blijft in ieder geval drie maanden in de cel, tot de volgende zitting op 3 mei. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: