EXPLOSIE

Buren schieten getroffen gezin te hulp na explosie: 'Mensen stonden in hun boxershort en string om te helpen'

Politie ter plaatse na de explosie bij een woning aan de Goudmijn in Rhoon.
Politie ter plaatse na de explosie bij een woning aan de Goudmijn in Rhoon. © MediaTV
Omwonenden van de Goudmijn in Rhoon twijfelden geen moment toen er in de nacht van woensdag op donderdag een explosief afging. De bewoners gingen gelijk naar buiten om het getroffen gezin een hart onder de riem te steken. Buurtbewoners vragen zich nu af wat de reden kan zijn geweest van de explosie. "Het is een normaal gezin, dus ik snap er echt niets van."
In de straat is het gebroken glas en de zwartgeblakerde voordeur het resultaat van explosie bij het woonhuis aan de Goudmijn. Na de ontploffing brak er brand uit in de woning op de begane grond. De brand kon snel geblust worden.
Een buurvrouw laat weten dat drie knallen heeft gehoord. "Eentje is bij de deur afgegaan, eentje is naar binnen gegooid en eentje is bij de regenpijp ontploft." De politie spreekt van slechts één explosie.
Een buurman was op het moment van de explosie aan het werk, maar werd door zijn vrouw gebeld. "De kinderen slapen aan de voorkant. Die zaten stijf in bed. Toen ben ik gelijk naar huis gekomen."

Schade

Al snel was de politie ter plaatse. De dader was op dat moment nergens meer te bekennen. "Ze hebben toen met mijn brandblussers de brand snel geblust", vertelt de buurman. "Je wilt niet zien hoe het er daar binnen uitziet."
Binnen enkele ogenblikken stonden buurtbewoners buiten om te zien of getroffen bewoners oké zijn. "De hele straat stond in z’n boxer, string of badjas op straat om te helpen. Zelfs van twee straten verderop stonden ze op hun slippertjes hier om te vragen hoe het met ze gaat."
Over de reden achter de explosie is het nog gissen. Buurtbewoners kunnen zich niet voorstellen dat het gezin iets te maken heeft met de ontploffing en houden sterk rekening met een vergissing. "Het is een normaal gezin, dus ik snap er echt niks van."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl