Amateurvoetbal: Barendrecht hard onderuit tegen Scheveningen

amateurvoetbal
Barendrecht is hard onderuitgegaan op bezoek bij concurrent Scheveningen. De nummer 16 uit Barendrecht kon bij winst de aansluiting met het middenveld in de tweede divisie terug vinden, maar verloor met 4-0.
Binnen een minuut keken de rood-witten al tegen een achterstand aan, Brandon Robinson scoorde voor de Scheveningers. Spits Tim Peeters verzorgde de 2-0 ruststand. De Barendrechts konden in de tweede helft niet terug komen, en met nog twintig minuten te gaan maakte Brandon Robinson zijn tweede en de 3-0. Barry Rog zorgde voor een slotakkoord in de laatste fase van de wedstrijd en tekende voor een harde 4-0 nederlaag voor de Barendrechters. De nederlaag vergroot het gat dat één punt was tussen Scheveningen en Barendrecht. Barendrecht blijft op de zestiende plaats in degradatienood.
Ook Excelsior Maassluis speelde tegen HHC Hardenberg om directe positiestijging. De ploeg van trainer Dogan Corneille verloor de kraker in de subtop echter op eigen veld met 2-0. Danny Bouws en Rob van der Leij scoorden voor de Hardenbergers. Door de zege maakt Excelsior Maassluis een pas op de plaats en staan Maassluizenaars op de vijfde plaats met 36 punten
Overige uitslagen tweede divisie:
Jong Sparta - IJsselmeervogels 1-3

Derde divisie

SteDoCo verloor zaterdag voor het eerst sinds 8 december 2018 een compeititiewedstrijd. Destijds was DVS'33 te sterk, nu was nummer twee Quick Boys met 2-1 te sterk. Op het Katwijkse Sportpark Nieuw Zuid schoot Jeffrey Vet Quick Boys van afstand op een 1-0 voorsprong. Joran Schröder schoot na een half uur voetbal een voorzet in het Katwijkse doel en maakte de gelijkmaker voor de Hoornaars. In de tweede viel de beslissing, Dennis Kaars rondde beheerst af en hield de punten in Katwijk. SteDoCo lijkt door de nederlaag de aansluiting naar plaats vier te missen. Met 41 punten staan de Hoornaars op vier punten achterstand van DVS'33 op de vijfde plaats.
Overige uitslagen derde divisie:
ASWH - HSV Hoek 2-2

Hoofdklasse

De regioderby tussen Spijkenisse en Zwaluwen werd met 3-0 gewonnen door de Vlaardingers. In de eerste helft scoorden Justin van Mullem en Tevyn Biekman. Na rust velde Van Mullem het verdict over de wedstrijd door vanaf de strafschopstip zijn tweede van de middag binnen te schieten. Zwaluwen klimt door de overwinning naar de vierde plaats in de hoofdklasse. Spijkenisse blijft in de middenmoot op de achtste plaats staan.