Pirmin Blaak: 'Zelf als speler de VAR aanvragen bij voetbal zou beter zijn'

De Rotterdamse hockeydoelman Pirmin Blaak was zaterdagavond te gast in Tennis Plaza en op Radio Rijnmond en kwam met een tip voor de voetballerij. ''Zelf als speler de VAR aanvragen bij voetbal zou beter zijn'', zei de eerste doelman van Oranje.

Blaak was in Ahoy om naar een halve finale te kijken op het World Tennis Tournament. Daar maakte hij tijd om bij Dennis Kranenburg in de uitzending te komen. In het hockey wordt al veel langer gebruik gemaakt van de videoscheidsrechter. ''Je geeft zelf een fout aan en daar wordt naar gekeken. Bij het voetbal zitten de scheidsrechters te wachten tot ze iets moeten bekijken. Als er wordt gescoord, kijken ze drie minuten lang of ze er iets uit kunnen pikken. Neem bijvoorbeeld Luuk de Jong die wordt vastgehouden. Geef hem en zijn ploeg zelf één 'referral' en die valt weg als de speler geen gelijk heeft. Op dat gebied kunnen ze van hockey iets leren.''

Blaak vertelde verder over het afgelopen WK waar Oranje in de finale na shoot-outs van België verloor en zijn toekomstambities.

In het audiofragment hierboven is het hele gesprek terug te luisteren. 

Meer over dit onderwerp:
Sport WTT 2019
Deel dit artikel:

Reageren