112

Achtervolging in Alblasserdam, auto gecrasht| Fietser mishandeld na aanrijding, automobilist rijdt door

De klap tegen de lantaarnpaal was zo hard dat deze omboog
De klap tegen de lantaarnpaal was zo hard dat deze omboog © Peter Stam
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit onze regio van vrijdag 1 maart 2024.

Achtervolging in Alblasserdam, auto gecrasht

In Alblasserdam is iets na 22:00 uur door de politie een achtervolging ingezet op een verdachte auto. De politie zei op het voertuig te stuiten onder verdachte omstandigheden, vermoedelijk een drugsdeal. De verdachte auto met inzittenden sloeg vervolgens op de vlucht.

Fietser mishandeld na aanrijding, automobilist rijdt door

Rond 19:00 's avonds is er op het Havenplein in Maassluis een aanrijding geweest tussen een automobilist en een fietser. Volgens de politie stapte de automobilist na het incident uit om de fietser een klap in het gezicht te geven. De bestuurder stapte vervolgens terug in de auto om door te rijden. Omstanders belden na het incident de politie, welke de bestuurder even later aanhield.
Wat de reden voor de mishandeling is, is niet bekend. De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. De fietser raakte gewond aan zijn handen en gezicht, en is ter plaatse geholpen door ambulancepersoneel.
Hulpdiensten aanwezig op de plek waar het incident plaatsvond
Hulpdiensten aanwezig op de plek waar het incident plaatsvond © MediaTV

Vuilniswagen vliegt in brand tijdens rit

Een vuilniswagen in Rotterdam is tijdens het ophalen van huisvuil in brand gevlogen. De brand ontstond in de laadbak van het voertuig en werd opgemerkt nadat er vlammen en rook uit de achterkant van de wagen kwamen.
Om beter bij het vuur te komen, is een deel van het vuil op straat gedumpt. De gemeente zegt het huisvuil spoedig op te ruimen.
Een flink aantal vuilniszakken zijn gedumpt tijdens het blussen van de brand.
Een flink aantal vuilniszakken zijn gedumpt tijdens het blussen van de brand. © Nieuws Op Beeld

Lichaam van vermiste Rotterdammer (65) gevonden op Noordsingel

Op de Noordsingel in Rotterdam is een overleden persoon aangetroffen. De politie bevestigt dat het om de 65-jarige Rotterdammer Robert Muilenburg gaat. De man was sinds de nacht van 24 op 25 februari vermist.
Een woordvoeder van de politie bevestigt dat er niet wordt uitgegaan van een misdrijf.
Robert Muilenburg (65) raakte op de nacht van 24 op 25 februari vermist
Robert Muilenburg (65) raakte op de nacht van 24 op 25 februari vermist © Privé

Asbest aangetroffen op rampplek Schammenkamp

Op de rampplek van de Schammenkamp is eerder op de dag asbest aangetroffen. Dat melden werklui ter plaatse tegen Rijnmond.
Ruim een maand na de verwoestende explosie op de Schammenkamp worden de restanten van de woningen opgeruimd. Een bergingsbedrijf is daarvoor ingeschakeld.

20-jarige man gewond bij steekpartij

Bij een steekpartij in Gorinchem is donderdagavond om 23:20 uur een 20-jarige man gewond geraakt. Dat gebeurde op een parkeerplaats naast een middelbare school, op de Hoefslag nabij de Mollenburgseweg. Een omstander schoot de man te hulp en belde de politie. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld en mocht daarna naar huis.
Volgens de politie zouden er twee mannen betrokken zijn bij de steekpartij. Op het moment dat de politie bij de Hoefslag arriveerde, waren de verdachten al gevlucht. De politie doet onderzoek en heeft sporen op de parkeerplaats veilig gesteld. Er is nog niemand aangehouden.

Burenruzie eindigt in steekpartij met keukenmes

Een vrouw is woensdagavond rond 21:20 uur gewond geraakt bij een ruzie tussen bewoners van de Gildenweg in Gorinchem. Tijdens de ruzie stak een buurtbewoner de vrouw in haar hand met een keukenmes. De politie heeft een 26-jarige man uit Gorinchem aangehouden en het mes in beslag genomen.
De gewonde vrouw is behandeld door het ambulancepersoneel. De politie doet onderzoek naar de ruzie. De verdachte zit nog vast.
De politie deed onderzoek naar de uit de hand gelopen burenruzie.
De politie deed onderzoek naar de uit de hand gelopen burenruzie. © ZHZ Actueel

Woning beschoten ondanks aanwezigheid politiecamera

Een woning aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen is vrijdagmorgen rond 6:00 uur beschoten. In het raam van de portiekwoning is een kogelgat te zien. Het gaat om dezelfde portiekwoning waar vorige week woensdag een explosie was.
Deze week, in de nacht van woensdag op donderdag, werd er ook een explosief naar binnen gegooid. Er was toen geen ontploffing. Een deel van het raam is daarna dichtgetimmerd.
De politie doet onderzoek naar de beschieting. Sinds vorige week staat er een politiecamera in de straat. De woning is donderdag door burgemeester Bert Wijbenga gesloten.
Vrijdagmiddag zijn er drie mannen aangehouden die verdacht worden van de beschieting.
Het kogelgat in het raam van de portiekwoning aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen.
Het kogelgat in het raam van de portiekwoning aan de Van Beethovensingel in Vlaardingen. © MediaTV

Werkbus weggezakt in berm naast fietspad

Een werkbus is donderdagavond weggezakt in de berm aan de Trekkade in Vlaardingen. De bus wilde over een smal fietspad vanaf de Trekkade richting Schipluiden rijden, maar kwam al snel vast te zitten in de zachte berm. Daarbij reed hij ook een hekje omver. De eigenaar probeert de bus weer los te krijgen.
De werkbus was achtergelaten door de eigenaar.
De werkbus was achtergelaten door de eigenaar. © Flashphoto

Graafmachine uit sloot getakeld

De graafmachine die donderdagavond in een sloot belandde aan de Valckesteinweg bij Hoogvliet, is zonder problemen uit de sloot getakeld. De kraan belandde op zijn kant in de sloot. Er raakte niemand gewond. Het wegtakelen was niet zonder risico, want onder de sloot liggen gasleidingen die mogelijk beschadigd zouden kunnen zijn.
De hulpdiensten waren aanwezig om de berging veilig te laten verlopen. De gasleidingen zijn tijdelijk afgesloten. Na onderzoek bleek dat de leidingen niet beschadigd waren. De graafmachine is met een hijskraan uit de sloot getakeld.
Graafmachine wordt uit sloot getakeld
Graafmachine wordt uit sloot getakeld © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl