Zaalsporten: Dutch Windmills winnen ruim van Apollo

Windmills winnen van Apollo
De Dutch Windmills kenden geen moeite met laagvlieger Apollo uit Amsterdam. De nieuwbakken basketball leagueclub won de uitwedstrijd met 71-59. De ploeg van trainer Geert Hammink maakte in het vierde kwart het verschil na drie gelijkopgaande kwarten.
De Dordtse basketballers wonnen dat kwart met negen punten verschil. Door de overwinning verstevigen de Windmills de vijfde plaats in de basketball league met 24 punten, zes punten achter nummer vier Donar en acht punten voor nummer zes Den Helder.
De Rotterdamse basketballers van Feyenoord Basketball waren minder succesvol. In het MartiniPlaza in Groningen verloren de Rotterdammers dik van Donar; 111-72. Feyenoord bleef alleen in het derde kwart de Groningers scorend bij. In de overige kwarten werd er met minimaal zeven punten verschil verloren. De Rotterdammers staan momenteel achtste in de basketball league met twaalf punten uit 23 wedstrijden.
Overige basketbaluitslagen:
Binnenland dames 1 - Jolly Jumpers 85-68
Korfbal
PKC heeft uitgehaald in de korfbal league. In Papendrecht was PKC met 40-23 te sterk voor DVO uit Bennekom. De ploeg van trainers Daniël Hulzebosch en Daan Euser, die eerder hun contract verlengden bij de nummer twee van de korfbal league, ontdeed zich voor rust al van DVO. Na 25 minuten korfbal stond het 20-7. Grote man aan Papendrechtse zijde was Richard Kunst met 15 goals. PKC blijft door de overwinning tweede in de korfbal league met 21 punten, twee punten minder dan koploper TOP.
In Friesland is KCC er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen. De Capelse korfballers verloren met 33-24 van LDODK. Na een 5-4 voorsprong voor KCC gaf LDODK gas en trok het de score naar 10-5 in Fries voordeel. Voor rust was de ploeg van trainers Erik Wolsink en Ed van der Steen nog teruggekomen tot 14-11, maar na rust bleek LDODK de meerdere van KCC. KCC vertoeft nog steeds met vier punten op de negende plaats.
Mede degradatiekandidaat DeetosSnel wist ook niet te winnen. Op bezoek bij koploper TOP uit Sassenheim werd er met 28-22 verloren. In de eerste tien minuten hielden de Dordrechtenaren nog gelijke tred in sporthal De Korf met TOP. Daarna liep de regerend landskampioen stukje bij beetje verder uit. DeetosSnel blijft laatste met twee punten in de korfbal league.
Waterpolo
De Barendrechtse heren van ZPB wonnen zaterdagavond in het Inge de Bruin zwembad met 12-10 van BZC uit Borculo. Grote man aan Barendrechtse kant was Maurice Dentro met acht goals. In het laatste kwart kwam ZPB op 12-7. BZC probeerde nog terug te komen maar kwam niet verder dan 12-10. Door de overwinning stijgt ZPB van de elfde naar de tiende plek in de eredivisie, met twaalf punten uit vijftien wedstrijden.
Overige waterpolo-uitslagen:
DONK - SVH 9-8
Zaalvoetbal
Feyenoord Futsal heeft in het Rotterdamse Topsportcentrum een 3-1 voorsprong uit handen gegeven. Volendam kwam in het tijdsbestek van drie minuten terug tot 3-3. De broers Wessel en Felix Verhaar en Jaouad el Yaagoubi hadden eerder een 1-0 achterstand in Rotterdams voordeel omgebogen. Na de goal van Felix Verhaar in de minuut 31 scoorde Volendam binnen een minuut de 3-2. Twee minuten later werd het 3-3 door een goal van Johan Keizer. Feyenoord Futsal staat door het gelijke spel zevende met twintig punten uit zestien wedstrijden.