Excelsior wint van FC Emmen en staat weer boven 'de streep'

Excelsior heeft vanmiddag de belangrijke degradatiekraker tegen FC Emmen met 2-1 gewonnen. In het Van Donge & De Roo Stadion kwam FC Emmen in de tweede helft via Michael de Leeuw op voorsprong, maar scoorden daarna Marcus Edwards en Dennis Eckert voor Excelsior.
De eerste helft was qua kansenverhouding goed in balans. Zo kregen Michael de Leeuw en Andrej Lukić kansen voor de ploeg uit Drenthe en schoot Ryan Koolwijk namens Excelsior een vrije trap net naast. Ook Mounir El Hamdaoui was dichtbij een treffer, maar Kjell Scherpen reageerde daar goed op.
In de tweede helft gebeurde er tot en met het doelpunt van FC Emmen erg weinig. In de 59e minuut kon Michael de Leeuw de bal in eerste instantie niet onder controle krijgen, maar kreeg hij even later een herkansing via een voorzet van de zijkant. De oud-spits van FC Groningen kopte zijn ploeg vervolgens op voorsprong.

Drie goals in zes minuten

Excelsior kreeg na die goal van De Leeuw de geest. Het werd feller en kon Emmen afjagen. Een stijlvolle actie van Marcus Edwards betekende binnen drie minuten later alweer de gelijkmaker. De huurling van Tottenham Hotspor schoot met links in de rechterhoek: 1-1.
Opnieuw drie minuten later lag de bal weer in het net. De Duitse invaller Dennis Eckert nam de treffer voor zijn rekening. Hij liet een goede pass van Edwards even lopen, waardoor hij met rechts kon binnenschieten: 2-1.

Twee plekken omhoog

In de slotfase kon Emmen geen tegentreffer meer forceren en pakt Excelsior daardoor heel belangrijke punten. De Kralingers stijgen door de overwinning van de zestiende naar de 'veilige' veertiende plek.

Scoreverloop Excelsior-FC Emmen

59' 0-1 Michael de Leeuw
62' 1-1 Marcus Edwards
65' 2-1 Dennis Eckert