Gorinchemmer moet paarse Lamborghini inleveren

Een 34-jarige man uit Gorinchem die er niet het geld voor leek te hebben, heeft vandaag zijn paarse Lamborghini in moeten leveren. Hij raakte nog een onbekend aantal dure bolides kwijt. De man wordt verdacht van witwassen.

pol_lekmerwede

Politie houdt Gorkummer aan in witwasonderzoek

#Gorinchem - De politie heeft op 18 februari een 34-jarige man uit Gorinchem op verdenking van witwassen aangehouden. De man had flinke bedragen op meerdere rekeningen en beschikte over meerdere dure auto’s, waaronder een Lamborghini. Hij had echter geen officiële inkomsten die die dit alles konden verklaren. De auto’s zijn in beslaggenomen.

In zijn woning werd bovendien een hennepkwekerij met zo’n 200 planten aangetroffen. In het huis was ook een 20-jarige vrouw uit Rijnsburg aanwezig en zij mocht vanwege de kwekerij ook mee naar het politiebureau.
De aanhouding van de man was het gevolg van onderzoek naar de financiële handel en wandel van de verdachte, dat in handen lag van de districtsrecherche, basisteam Lek en Merwede en Confisq: een samenwerkingsverband tussen politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, Fiod en de gemeente Gorinchem. Met de aanhoudingen zit het onderzoek er niet op. De verdachten zitten vast en worden verhoord en het team zet het onderzoek naar de man voort.

Ook had hij flinke bedragen op meerdere rekeningen staan. In zijn huis is bovendien een hennepkwekerij gevonden met zo’n tweehonderd planten.

In de woning is ook een 20-jarige vrouw uit Rijnsburg aangehouden. Er liep al een tijdje een onderzoek door de politie, belastingdienst en gemeente. Dat gaat nog door. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: