Volg NK strandrace bij RTV Rijnmond met Nederlands Kampioen Jasper Ockeloen

Strandracer Jasper Ockeloen werd de laatste twee jaar Europees kampioen en afgelopen jaar voegde hij daar de Nederlandse titel aan toe. Komende zondag gaat hij zijn titel proberen te prolongeren op het strand van Rockanje. RTV Rijnmond en Linq werken samen om ervoor te zorgen dat het NK live te zien is.

De sport is de laatste jaren een stuk populairder geworden, vertelt Ockeloen. "Vooral in de kustregio is het super populair. Het is gewoon super gaaf om één te zijn met de natuur en op het strand enorme snelheden te kunnen halen", vertelt de strandracer.

Enorme snelheden

"Het waait vaak hard op het strand. En als je wind mee hebt en je rijdt op dat strand, met de geavanceerde fietsen die wij hebben, kan je enorme snelheden halen. Dat is een super gaaf gevoel, omdat je niet verwacht dat je zo hard kan rijden."

Recreanten tussen de toppers

"Het leuke verder is dat een recreant aan dezelfde wedstrijd meedoet als een topper. Lars Boom stond bijvoorbeeld in hetzelfde startvak als een recreant die zich gewoon heeft ingeschreven. Die rijdt precies dezelfde route op dezelfde dag."

Het NK strandrace is zondag vanaf 11:30 uur te zien op Rijnmond.nl en via de gratis app van Rijnmond.

Meer over dit onderwerp:
Sport strandrace
Deel dit artikel:

Reageren