EXPLOSIE ROTTERDAM

Meerdere soorten asbest aangetroffen op rampplek Schammenkamp

Asbest gevonden bij sloopwerkzaamheden aan de Schammenkamp
Asbest gevonden bij sloopwerkzaamheden aan de Schammenkamp © Rijnmond
Op de rampplek van de Schammenkamp zijn meerdere soorten asbest aangetroffen. Dat melden werklui die ter plaatse zijn. De asbest is tijdens het opruimen van de ravage ontdekt.
Het is onduidelijk om hoeveel soorten het precies zou gaan of de hoeveelheid daarvan. Hoelang het duurt voordat de asbest is opgeruimd, moet ook nog blijken. De schadelijke stof zou aan de achterkant van de rampplek zitten, niet aan de kant die toegankelijk is voor passanten.
Het gebied is afgezet met lint en door middel van een groot bord wordt er gewaarschuwd voor de gevaarlijke stof.
Een geel lint waarschuwt voor asbest aan de Schammenkamp
Een geel lint waarschuwt voor asbest aan de Schammenkamp © Rijnmond
Het opruimen van de ravage is zo'n twee weken geleden in gang gezet. Voor bewoners is er een speciale loods gevuld met de brokstukken van de Schammenkamp waarin persoonlijke eigendommen teruggezocht konden worden. Van foto's en belangrijke papieren is echter maar weinig teruggevonden.

Explosie en nasleep

De explosie aan de Schammenkamp vond plaats op 29 januari. De vermoedelijke oorzaak is een drugslab dat in het pand zat. De ramp eiste drie doden: Mustafa (33), Ylias (22) en Kamran (43).
Een paar dagen na de ramp werd Jalal O. (34) - de huurder van de garage waar de explosie is ontstaan - aangehouden voor betrokkenheid bij het maken van drugs in het pand.
De bewoners die niet terug naar huis konden keren, hebben een sociale huurwoning aangeboden gekregen van een van de Rotterdamse woningcorporaties. De andere bewoners verblijven bij familie, vrienden of zitten tijdelijk in een gemeubileerde crisiswoning.
Asbest gevonden bij sloopwerkzaamheden aan de Schammenkamp

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl