Leden motorclub verdacht van betrokkenheid bij liquidatie Barendrechter Yumusak

Twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh worden verdacht van betrokkenheid bij een tweede liquidatie. Het gaat om de dood van de 41-jarige Zeki Yumusak uit Barendrecht. Hij werd op 27 juli 2017 vermoord op de Langenhorst in Rotterdam.

De leden van Caloh Wagoh werden eerder al in verband gebracht met de dood van Jair Wessels, die op 7 juli 2017 met een automatisch wapen werd neergeschoten op een parkeerplaats bij Breukelen. Wessels overleed een dag later aan zijn verwondingen. 

Een van de verdachten, Schiedammer Tony de G., heeft in deze zaak een kroongetuigeregeling getroffen. In ruil voor strafvermindering wil hij informatie delen.

De G. heeft ook verklaringen afgelegd over de moord op Zeki Yumusak, meldt justitie maandag. De Barendrechter was beveiliger en had een autoverhuurbedrijf. Volgens de politie was hij ook actief in het criminele circuit.

Yumusak zou op de avond van zijn dood een auto afleveren bij een klant. In deze auto werd hij meerdere keren beschoten. De politie denkt dat de opdrachtgever van de liquidatie moet worden gezocht in het drugscircuit. Het zou gaan om een grote Turkse man met een Rotterdams accent. 

De politie weet dat Yumusak eerder betrokken was bij een vechtpartij, mogelijk in Amsterdam. Hij zou hierbij iemand zwaar hebben mishandeld. Volgens de politie zou dit een reden kunnen zijn voor de beschieting op de Langenhorst. 

De twee Caloh Wagoh-kopstukken die betrokken zouden zijn bij de dood van Yumusak werden in november vorig jaar aangehouden bij een grote politieactie, onder meer in Rotterdam en Barendrecht. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: