nieuws

Milly op avond van vermissing omgebracht - politieman bekent

ROTTERDAM - Milly Boele is op de dag van haar vermissing omgebracht door de man die is gearresteerd als verdachte. Dat heeft de Dordtse hoofdofficier Van de Beek woensdag gezegd. Politie-agent Sander V. heeft de moord op het meisje bekend.

Het lichaam van Milly werd dinsdagnacht gevonden in de tuin van de 26-jarige man. Sander V. werkt als surveillant in het district Noord van de politie Rotterdam-Rijnmond. Hij woont een paar deuren bij het slachtoffer vandaan, aan de Schuilenburg in Dordrecht.
Eerder op de dag was de verdachte naar het politiebureau gegaan. Hij verklaarde daar volgens Van de Beek dat Milly in zijn tuin begraven lag.
Hij heeft vorige week woensdag rond 17.30 uur bij Milly aangebeld en heeft haar meegenomen naar zijn eigen huis. Diezelfde avond heeft hij haar omgebracht. Of Sander V. haar ook seksueel heeft misbruikt, kan justitie nog niet zeggen. Dat moet sectie uitwijzen.
Het is nog niet duidelijk wat het motief van de man is; ook is nog niet bekend hoe Milly om het leven gekomen is.
Buurmannen
In de dagen na de verdwijning van Milly onderzocht de politie de gangen van alle mannelijke buurtbewoners van het meisje. Van iedereen werd gecheckt waar hij ten tijde van de verdwijning van het Dordtse meisje was.
De verdachte kon daarover geen goede verklaring geven. Het was de bedoeling om hem daarover later nogmaals te verhoren. Justitie denkt dat het de man te heet onder de voeten werd en dat hij zich daarom meldde op het bureau.
Van de Beek bevestigde dat Milly in het laatste telefoongesprek dat ze woensdag met haar moeder voerde, heeft gezegd dat er een buurman voor de deur stond.

Vriendin niet verdacht

De verdachte is naar het bureau gegaan nadat hij dinsdag een bekentenis had afgelegd aan zijn vriendin. Zij raadde hem aan zich aan te geven. Justitie beschouwt de vriendin niet als verdachte.
Zaterdagavond werd het de politie in Dordrecht duidelijk dat de man bij de Rotterdamse politie werkte.
Sander V. wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.