FC DORDRECHT

MVV-FC Dordrecht gestaakt na gewonde supporter en ongeregeldheden op tribune

Aanhangers van MVV zoeken de confrontatie met het uitvak met FC Dordrecht-supporters
Aanhangers van MVV zoeken de confrontatie met het uitvak met FC Dordrecht-supporters © VK Sportphoto - Nick Koole
In de Keuken Kampioen Divisie is het duel tussen MVV en FC Dordrecht vrijdagavond gestaakt. Eerst zochten de aanhangers van beide teams de confrontatie met elkaar, waarna een toeschouwer van het thuispubliek onwel werd. Die is afgevoerd naar het ziekenhuis. Het restant van dit duel wordt maandagmiddag om 14:00 uur uitgespeeld.
Het leek een nagenoeg zorgeloze avond voor FC Dordrecht te worden. De Schapenkoppen leidden comfortabel met 3-1 in De Geusselt. Eerst rondde aanvoerder Mathis Suray een strakke voorzet van Léo Seydoux keurig af. Vervolgens blunderde MVV-keeper Romain Matthys twee keer. De 0-2 kwam op het conto van de Belgische doelman. Ilias Sebaoui was de maker van het derde Dordtse doelpunt.
FC Dordrecht-aanvoerder Mathis Suray maakte op aangeven van Léo Seydoux de 0-1 tegen MVV
FC Dordrecht-aanvoerder Mathis Suray maakte op aangeven van Léo Seydoux de 0-1 tegen MVV © VK Sportphoto - Nick Koole
Na de rust slikte FC Dordrecht via MVV-spits en Rotterdammer Dailon Livramento de 1-3, maar het team van trainer Michele Santoni gaf weinig weg. De Dordtenaren stevenden af op een belangrijke zege voor de ranglijst én de derde periodetitel. Totdat de vlam in de pan sloeg.
In de 83e minuut wilden de aanhangers van MVV en FC Dordrecht elkaar opzoeken. De hekken en de stewards verhinderden dat. Na een afkoelingsperiode van een paar minuten kon er weer gevoetbald worden, maar dat was voor even. Er werden voorwerpen op het veld gegooid, waarna scheidsrechter Rob Dieperink beide teams naar binnen stuurde. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt.
Bovendien raakte een supporter van MVV onwel nadat hij van de tribune was gevallen. De hulpdiensten moesten hierbij optreden. Het ambulancepersoneel voerde vervolgens het slachtoffer af naar het ziekenhuis. Vanwege privacy-redenen kunnen er officieel geen mededelingen over zijn medische situatie worden gedaan.
In eerste instantie zouden MVV en FC Dordrecht met grote vertraging de wedstrijd toch nog afmaken bij een 1-3 stand. De poorten van het stadion zouden worden afgesloten. Alleen de toeschouwers die nog in De Geusselt waren, mochten het duel tot het einde zien. Maar na een korte warming-up ging MVV weer naar binnen. FC Dordrecht bleef in de kleedkamer. Uiteindelijk werd de wedstrijd definitief gestaakt.

Gedreigd om wedstrijd te laten staken

Volgens FC Dordrecht was de gewonde man één van de aanstichters van de ongeregeldheden, maar een woordvoerder van MVV kan dat niet bevestigen. Het slachtoffer viel in elk geval van de tribune, waarna hij kort daarop in elkaar zakte.
Aanvoerder Mathis Suray en Tim Receveur manen het publiek van FC Dordrecht tot kalmte
Aanvoerder Mathis Suray en Tim Receveur manen het publiek van FC Dordrecht tot kalmte © VK Sportphoto - Nick Koole
De wedstrijd zou dus worden uitgespeeld bij een 1-3 stand, maar de vriendengroep van de gewonde man was het niet met deze beslissing eens. De woordvoerder van MVV meldt dat deze aanhangers daarom dreigden om het duel definitief te staken. “De scheidsrechter koos voor de veiligheid van de spelers. Daarom werd er niet meer gevoetbald.”
MVV-FC Dordrecht wordt dus maandagmiddag om 14:00 uur afgemaakt. Supporters zijn niet welkom in De Geusselt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl