Engelse versie van 'Vergeten Verhalen, 100 Rotterdamse oorlogsherinneringen'

Het boek ‘Vergeten Verhalen, 100 Rotterdamse oorlogsherinneringen’ komt ook in het Engels uit. Het boek is gemaakt door Johan van der Hoeven van Museum Rotterdam 40-45 Nu. De verhalen in het boek vertelde hij eerder in het Radio Rijnmondprogramma Middag aan de Maas.

‘Vergeten Verhalen, 100 Rotterdamse oorlogsherinneringen’ is in september 2017 uitgegeven. Aan de hand van voorwerpen uit de collectie van het museum, worden de verhalen in het boek verteld. Het zijn soms simpele objecten die een aangrijpend verhaal vertellen.

De serie Vergeten Verhalen van het (inmiddels gestopte) radioprogramma Middag aan de Maas staat aan de basis van het boek. Vanaf de eerste aflevering van dit programma in juni 2011 was Van der Hoeven vaste gast bij presentator Marcia Tap. Ook op de radio vertelde hij aan de hand van de collectie over het dagelijks leven in Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

“Dat moet een boek worden”, dacht hij op een gegeven moment toen hij de titels zag van alle verhalen. Van der Hoeven koos honderd verhalen uit die voor het boek opnieuw werden geschreven. ‘Vergeten Verhalen, 100 Rotterdamse oorlogsherinneringen’ is rijk geïllustreerd met foto's. 

Binnenkort is het boek dus ook in het Engels verkrijgbaar. Steven Snoeck legt momenteel de laatste hand aan de vertaling. Het boek in het Engels is gericht op buitenlandse toeristen. "Verhalen én uitleg over de collectie, dat is voor hen interessant", aldus Johan van der Hoeven. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws vergetenverhalen
Deel dit artikel: