112

Na mogelijke drugsdeal vliegt auto uit de bocht en rijdt bijna het water in

Auto ramt lantaarnpaal tijdens achtervolging door Alblasserdam
Auto ramt lantaarnpaal tijdens achtervolging door Alblasserdam © Peter Stam
Als agenten in Alblasserdam vrijdagavond laat een melding krijgen over een mogelijke drugsdeal in de buurt van de Sportlaan, gaan ze direct een kijkje nemen. Wanneer ze ter plaatse arriveren, gaat een auto er als een haas vandoor.
De agenten zetten direct de achtervolging in op het rode autootje met daarin drie personen. Heel ver komen ze niet, want een paar honderd meter verderop knallen ze midden in een woonwijk op een lantaarnpaal.
Of dat een geluk bij een ongeluk is, zal altijd onduidelijk blijven, maar als de lantaarnpaal er niet had gestaan, was de auto bij de Resedastraat vol het water van de Middelwetering ingereden.
Na de crash slaan de drie inzittenden op de vlucht. De politie heeft nog niemand kunnen arresteren. Ook over de drugsdeal is verder nog niets bekend.
De klap tegen de lantaarnpaal was zo hard dat deze omboog
De klap tegen de lantaarnpaal was zo hard dat deze omboog © Peter Stam

Auto vaker met hoge snelheden gespot

Op Alblasserdamsnieuws.nl zeggen buurtbewoners dat ze opgelucht zijn dat de auto gecrasht is. Meerdere omwonenden geven aan dat hetzelfde rode autootje de afgelopen tijd vaker in de buurt rondreed met hoge snelheden.
"Opgeruimd staat netjes", reageert iemand anoniem. En R en Joanne zeggen dat de auto afgelopen weken vaak over de Blokweerweg 'scheurde'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl