NIEUWS

Lompe werklui of een gebroken leiding? Een waterlek in Schiedam hield bewoners urenlang bezig

De plas met water was enige tijd afgezet met lint
De plas met water was enige tijd afgezet met lint © Splashphoto
Het was een opvallend gezicht: uit het niets leek zaterdagochtend het water uit de grond te komen op de kruising van de Slimme Watering en de Kerkweg in Schiedam. In korte tijd ontstond een flinke plas met water op de weg, maar wat de oorzaak was? Na een urenlange speurtocht was die nog steeds niet bekend, en was het water alweer gedaald.
Het kruispunt, dat tussen twee rustige woonwijken in ligt, is normaliter geen plek die de gemoederen bezighoudt. Door automobilisten en bewoners werd er dan ook gek opgekeken toen rond 11:00 uur 's ochtends ineens een flinke plas water ontstond. Bewoners maakten melding bij de gemeente en het lokale afvalverwerkingsbedrijf, maar zij zeiden al snel niks met het voorval te maken te hebben.

Mogelijke oorzaken

Bewoners lieten het daarbij niet zitten en gingen al snel op zoek naar wat de oorzaak van het stijgende water dan wel kon zijn. Zo werd er al gauw gedacht aan een gebroken waterleiding, maar ook die theorie werd daarentegen al snel ontkracht door waterleidingbedrijf Evides. Er liepen immers geen waterleidingen in de buurt van het waterfestijn.
Na een rondgang in de buurt werd al snel bekend dat er die dag gewerkt werd aan het riool. Al snel werden de pijlen gericht op de werklui die even verderop bezig waren. Een buurtbewoner wist namelijk ook te vertellen dat ze een brief binnenkreeg waarop het advies stond om de toiletpot dicht te doen, vanwege eventuele spetters. Maar ook de werklui van het riool verzekerden de speurneuzen dat zij niet de plaaggeest waren.

Vanzelf weggegaan

Wat uiteindelijk de oorzaak was van de grote waterplas? Betrokkenen zouden het nooit te weten komen. Nog voordat de oorzaak gevonden kon worden, verdween de plas met water al uit zichzelf. Rond 13:00 uur 's middags was het meeste water weer weggezakt en kon het verkeer weer als normaal verdergaan.
De plas met water hield niet alleen bewoners bezig, ook automobilisten wisten hun vertier te halen uit de plas. Zo werd er door sommige bestuurders een sport van gemaakt om zo hard mogelijk door de plas te rijden, en op die manier een zo groot mogelijke golf te veroorzaken.
Een automobilist doet zijn best om zo veel mogelijk water op te laten spatten
Een automobilist doet zijn best om zo veel mogelijk water op te laten spatten © Splashphoto

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl